De här kakorna bakas av en enkel mördeg som formas till små rundlar och får ett hjärta av hallonsylt i mitten. Perfekta att bjuda på till kaffet eller ta med på utflykten.
Mördegshjärtan
Du behöver:
(ca 24 st)
Deg:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- ½ krm salt
- 4 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
- hallonsylt
- garnering
- florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller mixa ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
- Dela degen i ca 24 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite lätt.
- Tryck ner änden av en sked eller gaffel i kakorna för att göra hjärtformade gropar. Fyll groparna med hallonsylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.
- Sikta över florsocker vid servering.

Recept ur kokboken ”Baka till jul med Lindas bakskola” av Linda Andersson (Semic, 2025).
Läs också: Jordnötskolagrottor – småkakor med kola och jordnötssmör