Bygg en fin bokhylla: 9 DIY-tips

En bokhylla behöver inte bara vara en tråkig möbel. I själva verket kan en bokhylla lyfta ett helt rum! Sugen på att bygga en egen eller piffa upp den du redan har? Här är nio inspirationstips.


1. Bygg en bokhylla av gamla rör

Har du några gamla rör liggandes hemma? Då kan du bygga en sådan här snygg bokhylla!

Källa

2. Ett träd på väggen…

Använd din fantasi och bygg ett härligt motiv på väggen! Varför inte stapla upp din boksamling så som på bilden? Andra kul motiv som vi sett är Batman-loggan och en bokhylla formad som en blomma!

Källa 

3. Stege blir en cool inredningsdetalj

Orkar du inte såga och spika? Lugn, du kan montera ihop en bokhylla av det som finns hemma. Har du två stegar (funkar lika bra med bara en stege) och några plankor kan du enkelt fixa en egen fyndig hylla. Nödlösning eller cool inredningsdetalj? Skönhet sitter i betraktarens ögon!

Källa

4. Dekorera med tapeter

Har du en gammal bokhylla som du tröttnat på? Det går att göra mycket för att piffa till en tråkig bokhylla. Har du överbliven färg från ett tidigare målarprojekt så kan du enkelt måla om hyllan i en ny härlig färg. Eller så gör du som på bilden och tapetserar insidan! Otroligt fint tycker vi.

Källa

5. Osynlig bokhylla

Så smart bokhylla! Om du inte vill ha en stor bokhylla som tar plats i hemmet kan det här kanske vara lösningen. Skruva fast den osynliga lilla hyllan på valfri plats och placera böckerna ovanpå.

Källa

6. Skateboard-hylla

Samlar du på skateboards? Då kan du enkelt bygga den här roliga bokhyllan. Montera bort hjulen och vips har du perfekta brädor att bygga en hylla av.

Källa

7. Bokhylla under trappan

Tar bokhyllan i vardagsrummet upp för mycket plats? Utnyttja utrymmet under husets trappa istället och bygg in en bokhylla där. Både snyggt och praktiskt!

Källa 

8. Flytta in skogen till vardagsrummet

Ett träd från golv till tak, ja varför inte. Vi på redaktionen älskar den här bokhyllan!

Källa 

9. Bokhylla och myshörna i ett

Vem säger att en bokhylla måste sitta på väggen? Här är ett annorlunda och kul sätt att bygga en fåtölj med plats för alla dina favoritböcker!

Källa

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar