Så här gör du (4 portioner):
Kyckling:
- 850 g Kronfågel Kycklingsteak American Rub
Rubba lårfiléerna och grilla på direkt värme så de får färg, grilla sedan färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.
Vitlöks- och honungsrostad sötpotatis:
- 2 st sötpotatisar, stora
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
- 0,5 dl socker
- 2 st vitlöksklyftor, riven eller pressad
- 3 msk honung, flytande
- 2 msk dragon, torkad
Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen 30–35 min.
Bönsalsa med mandlar:
- 2 dl borlottibönor, kokta
- 2 dl black eye-bönor, kokta
- 2 dl gröna ärtor
- 0,5 dl mandlar, rostade
- 10 cm gurka, halvmånar
- 1 näve sugar snaps, strimlade
Dressing:
- 2 msk olivolja
- 1 msk limejuice
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 knippe koriander
- 1 st schalottenlök, finhackad
Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.
Creamed corn:
- 1 st röd chili, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 300 g majskorn
- 2,5 dl grädde
- 1 dl mynta, hackad
- Salt och peppar
- Olivolja
Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20–25 min eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.
Vill du läsa fler artiklar som den här?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!