8 misstag du (troligen) begår i badrummet!

Brukar du ta med dig telefonen in i badrummet? Eller spola ner hår från hårborsten i toaletten? Det kommer du att sluta med efter att du läst den här artikeln!

1. Du använder toaletten som en papperskorg

Blöjor, bindor och våtservetter ska slängas i papperskorgen, inte i toaletten. Slänger du saker som inte hör hemma där, kommer det bli stopp i toaletten.

Om du till exempel försöker spola ner så mycket som en enda bomullspinne på toaletten, kan det leda till att den fastnar i avloppet. Det här kan i sin tur leda till att avloppssystemet måste rengöras manuellt, vilket i slutändan kan bli kostsamt.

2. Du låter toaletten rinna

Ignorera aldrig att toaletten rinner. Det kan kosta mycket pengar i slutändan. Enligt Gör det själv kan du spara flera tusenlappar på att fixa en rinnande toalett! 

3. Du förvarar tandborsten i badrummet 

Dags att hitta ett nytt ställe till din tandborste. Varje gång du spolar toaletten sprids det bakterier (partiklar med urin och avföring) – och landar rakt på din tandborste. Ett tips är att alltid stänga toalettlocket innan du spolar, men det här kommer inte helt eliminera spridningen av bakterier, bara minska mängden. 

4. Du dricker vatten från kranen i badrummet

Håll dig borta från dricksvattnet i kranen i badrummet. Bakterierna från toaletten kommer, som vi skrev ovan, att sprida sig i rummet – oavsett om du iakttar vissa försiktighetsåtgärder. Tänk på att det kan sitta bakterier både på kranen och i handfatet. 

5. Du sköljer ansiktet i handfatet

Det är en riktigt dålig idé att fylla handfatet med vatten och sedan tvätta ansiktet med det vattnet. Handfatet kan nämligen vara lika smutsig som toaletten … Skölj ditt ansikte i rinnande vatten istället.

Läs också: Enkla knepet som gör att badrummet doftar gott hela dagen!

6. Du kastar ner hår i toaletten

Det är en dålig vana att kasta ner hår från hårborsten ner i toaletten. Det kommer att samla sig till hårbollar och till slut kan det stoppa systemet. Släng håret i papperskorgen.

7. Du använder telefonen på toaletten

Många har en vana att ta med sig telefonen in på toaletten. Men nu vet vi hur många bakterier som florerar i badrummet – det är alltså en ganska dålig idé att ta med dig telefonen. Oavsett om du lägger den på hyllan eller har den i händerna, kommer telefonen att få bakterier på sig.

8. Du tvättar handdukar och badrumsmattan för sällan 

Handdukar och badrumsmattor används ofta under en dag. Den fuktiga och varma miljön i badrummet skapar en perfekt miljö för bakterier. Därför är det viktigt att tvätta textilierna regelbundet!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar