Njut av ett skönt bad!

Duschar i all ära, men ingen dusch i världen kan ge samma njutning som ett skönt bad. Det finns badkar av alla typer och storlekar. Vilket passar dig bäst?

badkar

Ett varmt bad hör till livets goda stunder, speciellt nu när vi går mot mörkare och kallare tider. Mycket av njutningen har givetvis att göra med det varma vattnet, de levande ljusen och vad det nu kan handla om, men det går inte att sticka under stol med att även badkaret har en hel del med upplevelsen att göra.

Ett snyggare och roligare badkar kan både öka välbefinnandet och ge badrummet ett lyft. För att inte tala om ifall man satsar på ett kar med massage och kanske till och med ljusterapi. Kanske är det dags att byta ut ditt gamla badkar, eller renovera hela badrummet? Här är några tips ur det stora utbud av badkar av alla de slag som finns.

1) Romantik på tass

Ett badkar med midja på fot är betydligt mer romantiskt än ett fyrkantigt med täckfront. Och mer lättstädat, dessutom. Westerbergs badkar Madeleine är 174×80 centimeter stort och står stabilt på fyra justerbara lejontassar i antikmässing, krom eller vitt. Karet är tillverkat i gjutmarmor och finns i vitt, svart/vitt, svartgranit och grågranit. Pris från 9 995 kronor inklusive komplett avloppssats.

2) Ta ett upplysande bad

Vill du sticka ut från mängden? Glöm då halogenspottar i badrumstaket. Ta istället en titt på det självlysande badkaret Wet LTT 1 från bclean. Wet är gjort i plast och är belysningsbart på ett minst sagt originellt sätt. Karet är 175x85x60 centimeter stort och vill du inte ha det i vitt finns det även i svart, gult, orange, rött eller lila. Priset börjar på 13 950 kronor exklusive belysning, kran etc.

3) Kompakt med bubblor

Bubbelbad finns i alla former och storlekar. Ifö Bahamas mäter 150×100 centimeter och passar därför bra för dig som har ett litet badrum, men ändå vill ha alla de vanliga funktionerna hos ett bubbelbadkar. Bahamas är tillverkat i vit genomfärgad akryl och har ett självtömmande rörsystem. Det kan fås med olika massagesystem – luft, vatten eller bådadera – och kan även kombineras med en duschvägg. Bahamas kostar från cirka 19 500 kronor och uppåt.

4) För dem som vill sitta

Ett sittbadkar kan vara en både kompakt och praktisk lösning för vissa. Bazz Basic från Sameca är ergonomiskt utformat, har låg instegshöjd och snabb dränering. Badkarsdörren är avtagbar och finns vänster- eller högerhängd. Karet finns i hörn- eller väggversion. Som tillbehör finns även hydromassage. Höjden är 106 centimeter, bredden 102 centimeter och djupet 97-115 centimeter. Bazz Basic kostar cirka 28 000 kronor.

5) Mobilt badkar

Vem har sagt att man måste ha badkaret i badrummet? Mobile Bathtub, designat av Marie-Louise Gustafsson, ger dig friheten att njuta av ett bad var du vill. Ute i trädgården, kanske? Det strömlinjeformade badkaret är gjort i glasfiber och har tre hjul, varav det främre är svängbart. Längd 173, bredd 74 och höjd 66 centimeter. Mobile Bathtub kan beställas för cirka 50 000 kronor, plus eventuellt konstverk för ingjutning.

6) Ta i trä

Det finns badkar i alla tänkbara material – givetvis även trä. Rekoma har fyra standardmodeller, varav väggbadkaret Hermes kostar cirka 85 000 kronor inklusive frakt. Hermes är skålformat på såväl in- som utsidan och har en ellipsformad sockel. Lärkträd är standard, men badkaren finns även i bok och lönn samt, mot tillägg, i körsbär, valnöt med mera. Rekoma tillverkar även specialmodeller med bland annat massage.

7) Designad massage

När massagebadets uppfinnare Jacuzzi möter den italienska designfirman Pininfarina kan resultatet inte bli annat än uppseendeväckande. Badkarsserien heter Morphosis och rymmer tre modeller. Alpha är ett dubbelbadkar med en karakteristisk båge. Det erbjuder hydromassage, ljusterapi och stereoradio, samt givetvis en fjärrkontroll för att styra allt. Bredd 231, djup 107 och höjd 133 centimeter; pris cirka 135 000 kronor.

8) Stenhård lyx

Ren och tidlös form i solid natursten erbjuder italienska Boffi med sitt badkar Po. Karet är 125 centimeter brett, finns i 190 eller 210 centimeters längd och rymmer närmare 300 liter vatten. Lyxen har dock ett pris: 220 000 respektive 240 000 kronor, närmare bestämt. Och glöm inte kolla så att badrummet är stabilt. Po väger nämligen 800 respektive 900 kilo, förutom vattnet du fyller det med. Och dig själv, förstås. Po finns även i kompositmaterialet Corian, väger då 150 kilo och kostar 198 000 kronor.

Köpinformation

bclean, www.bclean.se
Boffi, www.geco.se
Ifö, www.ifo.se
Jacuzzi, www.aquapool.se
Marie-Louise Gustafsson, www.marielouise.se
Rekoma, www.rekoma.com/badkar
Sameca, www.sameca.se
Westerbergs, www.westerbergs.se

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar