Nöden har ingen lag!

Här kommer lite badinspiration med allt från Prästens badkar till en helt ny tidning. För badrummet har i alla avseenden blivit villans hetaste rum.

Prästens badkar

Min faster hade ett jättelitet sommarhus i Långedrag utanför Göteborg. Där fanns praktiskt taget inga bekvämligheter alls, men på den tiden var somrarna långa och heta och faster Margit gillade att bada. I bergknallen utanför huset fanns en cirka en och en halv meter lång spricka. Den fyllde faster helt enkelt med vatten och använde som badkar.

Jag kan fortfarande, kanske femtio år senare, minnas faster Margit i hennes mörka, solbrända skönhet likt en Venus från Vasastan njuta av svalkan i sin lilla pöl.
Hon är säkert en av dem som har inspirerat mig till att hela somrarna bada i havet utanför Skånes östkust, där vi håller till på semestern. Där är det tyvärr alltid iskallt i vattnet – men man vänjer sig så småningom vid att det är så där elva grader, kan jag meddela.

Utanför samhället Vik i närheten av mig finns en helt unik bergsformation i strandkanten som heter Prästens badkar. Det är en sandvulkan, som är cirka fem hundra miljoner år gammal.

Jag har aldrig badat i Prästens badkar. Det kallas så eftersom en av byprästerna i Vik en gång i tiden gick och tog sina dopp där. Han och faster Margit var så att säga inne på samma spår: Nöden har ingen lag och då får vi utnyttja Guds gåvor på absolut bästa sätt. Nästa sommar tänker även jag provbada där.

Tyvärr är det ju ganska långt till sommaren – och till dess får vi hålla oss inomhus. Det är ju inte så pjåkigt det heller och mycket inspiration till läckra badrum och snygga badrumsdetaljer hittar du i månadens nummer av Vi i Villa.

Men vi har inte nöjt oss med det! Nej, vi har blivit så inspirerade av det stora intresset för bad – och badrum att vi gjort en hel specialtidning om det: KÖK- OCH BADGUIDEN. Som du märker av namnet får vi badintresserade samsas med alla som är intresserade av kök, men det gör inte så mycket. Intressena brukar ofta sammanfalla!

Så vill du verkligen njuta av allt som har med bad och kök att göra ska du beställa vår nya tidning. En annan bra nyhet är att den bara kostar 20 kronor! Klicka här och beställ.

Faster Margit fick sin skreva i berget och prästen på Vik sitt utomhusbadkar. Låt oss ägna dem en tanke någon gång när vi njuter och drömmer i våra villabad.

Ha det så skönt. Undvik att halka på tvålen!

 
Björn Vingård

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar