De har Sveriges fulaste badrum

I slutet av förra året efterlyste vi 2012 års fulaste badrum och över 1 300 personer deltog i tävlingen. Det vinnande badrummet, som beskrevs av husägarna som "15 fula nyanser av brunt", finns i Kareby i Bohuslän.


Grattis – ni har Sveriges fulaste badrum!
– Det känns faktiskt rätt så hedrande trots att man kanske borde känna sig lite förnedrad. Vi såg tävlingen i Vi i Villa och sedan tipsade släkt och vänner om att vårt badrum kanske skulle passa i tävlingen! Och det gjorde det ju!

Hur ser resten av huset ut?
Vi har bara bott i huset i ungefär ett år. Mycket ska renoveras och vi har börjat med både diverse ytskikt och med värmesystemet. På sikt ska även fönster och tak bytas och givetvis också badrummet.

Huset består av en gammal del i trä som vi inte riktigt vet när den är byggd, troligtvis i början på 1900-talet eller kanske t.o.m. i slutet på 1800-talet. Den andra delen, av tegel och trä, byggdes till 1975-76 .

Ni beskrev badrummet som 15 fula nyanser av brunt. Hur ser badrummet ut om ett år?
Den nya stilen blir mycket ljusare och vi ska utnyttja ett intilliggande rum till badrummet för att få en större yta.

Badrummet är så vitt vi vet aldrig omgjort och består av riktigt mörkbruna ”tapeter” med olika mönster. På två av väggarna sitter stora speglar som visserligen ger en känsla av att badrummet är större än vad det egentligen är, men som också gör att man konstant ser sig själv. Inte alltid så roligt på morgonen. Badrummets stora plus är golvvärmen som både vi och katterna uppskattar.

Vad får badrummet för kommentarer från era gäster?
Kommentarerna är många och den vanligaste är kanske att ”detta var ju lite speciellt”. Många anspelar även till att det har en retrostil!

Här bor: Stina Lindgren och Fredrik Gunnarsson
Yrke: Stina jobbar som embryolog och Fredrik som projektplanerare.
Drömmer om: Ett nytt större badrum med ett stort fönster eller till och med altandörr till det stora uterummet. Helst har vi både dusch och bad – och om man får drömma – även en liten bastu.

Om tävlingen:

Tävlingen utlystes i samarbete med Hafa Badrum i Vi i Villa nr 11/2012 där villa­ägare uppmanades att ladda upp bilder på sina fula badrum på viivilla.se.

Totalt laddades 2 839 bilder upp av 1 302 fotografer. Det vinnande bidraget gavs 79 680 röster och har utsetts av en jury från Vi i Villa och Hafa.

Vinsten är badrumsprodukter motsvarande ett värde av 30 000 kronor från Hafa Badrum.

Vill du också tävla? Håll utkik efter nästa badrumstävling.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar