Fräscht i badrummet

Badrummet i vår är randigt och cirkusmönstrat och har inslag av naturmaterial och blommor, helst rosor. Färger som rosa och grönt är några av vårens och sommarens favoriter.


I vår kommer det många härliga färger och läckra mönster, men också naturmaterial ligger på modet. Hur man vill inreda sitt badrum är givetvis en smaksak och det finns mycket att välja mellan.

Men förutom inredning och tillbehör är det också viktigt att kunna hålla badrummet snyggt och fräscht utan att behöva ägna allt för mycket tid till städning. Badrummet är ändå tillsammans med köket den viktigaste platsen att hålla ren. Dessutom är badrummet näst efter sovrummet och vardagsrummet det viktigaste rummet för avkoppling. Allt fler väljer att lägga ner mer tid på sitt badrum för att skapa en trivsam och avkopplande miljö.

För att få ett lättstädat badrum är kanske det viktigaste att inte ha för mycket saker som ligger framme. Förvaringskorgar och skåp som går att stänga är bra knep för att få så mycket fria ytor som möjligt. Vill man ha skinande effekt ska man göra rent badkar, dusch och toalettstol riktigt och sedan torka det torrt med en trasa.

Toalettborste med kopp: Istället för att använda de tråkiga toalettborstarna i plast så gör sig en i porslin sig mycket finare. Finns i många olika färger och varianter.

För dem som bygger om sitt badrum eller bygger nytt finns det många olika produkter att tillgå för att få sitt badrum trivsamt och mer lättstädat, som till exempel vägghängd toalett som ger fria golvytor.

Men vill man förändra sitt badrum med små medel och ge det en touch av vårens trender kommer här lite tips på produkter:

Städhandskar: ger badrummet en extra färgklick. Glada mönster och färger gör dessutom städningen lite roligare.

Fängslande randigt: Grönt hör riktigt till vårens och sommarens färger och det randiga sätter sin prägel på det.

Badrumskorgar: Fina badrumskorgar som inger en naturlig känsla. Gör sig snygg i skåp och hyllor.

Färgglad ljuslykta: Läcker blommig ljuslykta med många färgklickar i. Gör sig fint på badrumshyllan eller i fönstret.

Trädgårdsset: För den trädgårdsintresserade kan detta lilla kitt göra sig bra i badrumsskåpet eller på badrumshyllan. Mjukgörande tvål, salva samt borste.

Blommig tvålpump med mugg: Fin tvålpump med tillhörande tandborstmugg i vitt porslin med svarta blommor.

Väggljuslykta: Lite levande ljus i badrummet ökar mysfaktorn med flera grader. Här är en ljuslykta i metall som utsmycksts med torkade rosor.

Randig papperskorg: Papperskorg i samma stil med förvaringskorgarna. Vill man ha ett enhetligt badrum kan denna typ av saker passa bra, där samma mönster finns på återkommande produkter.

Prickig tvättkorg: Tvättkorg eller papperskorg, kan användas till både och då det är plastad insida och därmed lätt att göra ren.

Badrumsmatta: Grön och kanske ganska enkel badrumsmatta men som ändå ger en känsla av vår och sommar.

Vinglasställ: Vinglasställ för avslappnande stunder i badet. Sätts fast med sugproppar.

Randiga förvaringskorgar: Randiga förvaringskorgar i fina färger. Finns i två storlekar och är gjort av flätat naturmaterial.

Badkudde: Ett badrum ska inte bara vara trendigt och snyggt, det måste finnas bekvämlighet också. Svart badrumskudde med sugproppar som gör att den går lätt att flytta.

Köpinformation

Åhlen´s, www.ahlens.se
Happy Lina, www.happylina.se
Ikea, www.ikea.se
Ellos, www.ellos.se
Återförsäljare av Spacebabies
Mique, www.mique.se

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar