Boktips – badrumsinspiration

Sugen på mer badrumsinspiration? Här är matnyttiga favoriter och nyheter för dig som vill renovera och bygga, men också för dig som bara vill njuta.

Badrum – Inspirationsboken

Av Charlotta Bergqvist

Här kan du frossa i över 20 läckra badrum, fulla med idéer, både för dig som bara vill förnya lite grann och för dig som vill göra om allt! Även praktiska tips och alla nödvändiga fakta runt badrumsrenoveringen finns med.

Natur & Kultur, inbunden, 158 sidor, pris cirka 200 kronor

Badet

Marie Rundqvist, Ingald Andersson

Här finns allt du behöver veta inför badrumsbygget, från planering till utförande. Till exempel får du veta när det krävs bygglov, vilka standardmått man måste anpassa sig till samt hur man handikappanpassar badrummet.

Ica bokförlag, 80 sidor, inbunden, pris cirka 228 kronor

30 minuters Spa

Nenne Nestius

Vackra badrum i all ära, men för att du verkligen ska kunna njuta krävs egentligen inte mer än en lugn stund i en harmonisk miljö. Här får du tips på hur du kan få en underbar Spa-stund, hemma i ditt vanliga, gamla badrum.

Tivoli Förlag, 64 sidor, kartonnage, pris cirka 100 kronor

Lisens Örtspa

Av Lisen Sundgren,
Foto Charlotte Gawell

Har du en trädgård har du massor av gratis ingredienser till att göra allt från sköna krämer, badoljor och inpackningar. Boken är uppdelad efter årstiderna och en härligt vacker energikick i höstmörkret.

Prisma, 160 sidor, inbunden, pris cirka 200 kronor

Kakel, klinker och mosaik

Uuve Snidare, Nisse Peterson

Den här boken har några år på nacken (2000) och hittas därför lättast på antikvariat, men har du turen att finna den är den en riktig guldgruva. Här finns massor av vackra exempel på vad man kan göra med kakel och klinker, inte minst i badrummet.

Prisma, 141 sidor, kartonnage, pris cirka 100-200 kronor

Spa Hemma

Anna Selby, översättning

Badrummet är njutningsrummet och här får du tips på tre olika helgkurer, att göra hemma i ditt eget badrum. Innehåller hela program som omfattar både kost, styrke- och avslappningsövningar samt sköna behandlingar.

Bonnier Impact, kartonnage, pris cirka 100 kronor

Gratiskataloger!

Glöm heller inte den förträffliga inspirationskälla som alla maffiga, påkostade gratiskataloger utgör. Många kakel-, sanititets- och inredningsföretag ger ut kataloger du kan hämta eller beställa hem utan kostnad.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar