De har Sveriges fulaste badrum!

I mars i år efterlyste vi 2013 års fulaste badrum och över 1000 personer deltog i tävlingen på viivilla.se. Det vinnande bidraget är ett badrum som troligen ursprungligen byggdes som en bastu – och det tål inte vatten.

Bild: Thérese och Torkel Brändström, Holmsund

Vinnare i Sveriges fulaste badrum 2013

Bild: Agneta Blomqvist, Näsåker.

u0022Vårt kräkframkallande badrum. Här har inget gjorts på 40 år.u0022

Bild: Micke Wallin, Östavall

u0022Barnen vill inte ta hem kompisar pga av denna fula toalettu0022

Bild: Karin Westergren, Hörby

u0022Vi har lagt lösa vattenledningar och u0022möblerat omu0022 för att få plats med dusch.u0022

Bild: Margareta Karlsson, Karlskoga

u0022Detta badrum är från 1938. Allt går i grönt med grönblommiga tapeter.u0022

Grattis – ni har det fulaste badrummet i Sverige! Hur känns det?

– Tack – det känns otroligt! Vi tvekade ju lite inför att delta i denna tävling, men nu känns det ju väldigt bra! Våra barn älskar att sitta i badet och plaska. Och de duschar gärna själva och det blir en hel del skvättande. Eftersom panelen är av obehandlat trä så funkar det inte så bra – den möglar. Vi har fått använda en duschkabin nere i källaren där barnen får tvätta sig istället. Den här vinsten är verkligen ett välkommet tillskott!

Vad är värst med ert badrum?

– Att det är så mörkt. Det är lite som ett engelsk badrum… Det sticker ut skruvar och muttrar ur badrumsskåpet som troligen är hemmasnickrat av någon tidigare ägare och dessutom målat i flera olika lager. Den käcka spegeln som sitter på snedden är ju inte heller nån riktig spegel – det är någon slags dekor och folien håller på att släppa på baksidan.

Ni beskriver er bild med: ”70-talsretro så det förslår”. Vilken stil längtar ni efter att skaffa nu?

– Vi vill väldigt gärna ha något ljust. I övriga huset har vi ljusa väggar och en hel del ek. Vi längtar efter kakel och klinkers! Rummet var nog ursprungligen byggt som en bastu. Framför allt längtar vi efter ett badrum som tål vatten…!

I framtiden hoppas vi också att vi slipper se de tjusiga ventilationsrören i taket. Om vi installerar en vägghängd toalett kan vi kanske bygga ut väggen, och gömma rören. Vi har faktiskt redan tittat på nätet och hittat en hel del fina lösningar – OM det skulle vara så att man vann…

Se övriga bidrag här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar