Plats för både dusch och tvätt

När allt från tvättmaskin till dusch, toa och förvaring ska få plats på sex kvadratmeter gäller det att tänka till ordentligt och ta till vara på varenda liten kvadratdecimeter.

tvätt

Fakta om badrummet: Storlek: 6 kvm Material: Kakel i dusch och på golv. Linoljemålade dörrar och skåp. Extra detaljer: Stort fönster som släpper in dagsljus. Tvättmaskin och tumlare. Eluppvärmd handdukstork.


Även i ett badrum är det skönt med grönt. I förgrunden två skjutdörrar som döljer lilla tvättstugan. Allt från skjutdörrar till skåpsinredning är byggt på plats och målat med linoljefärg. Porslinsknoppar, 85 kr st, Centrum för byggnadsvård. På golvet oglaserade kakelplattor ”Grynna”, 425 kr/kvm, Höganäs Byggkeramik.

När barnen flugit ut tyckte föräldrarna att det var dags får dem att förändra vardagslivet och boendet. De bestämde sig helt enkelt för att bygga ett helt nytt hus, skräddarsytt för att passa just deras behov. Visst var det en utmaning att själva bestämma allt från planlösning till materialval och färgsättning. En av de viktigaste funktionerna var faktiskt badrummets placering. Önskemålet var att det skulle ligga nära sovrummet. För att slippa springa med tvätt mellan olika våningar, ville de även att tvättstugan skulle inrymmas i närheten. Efter mycket pusslande med skisspapper och måttstock blev det till slut så att tvättmaskin och torktumlare placerades bakom två vikbara skjutdörrar i badrummet, En kaklad vägg delar av dusch och toalett. Mittemot toan blev det plats för ett hembyggt skåp med stort infällt handfat.


En kaklad väggnisch delar dusch och toaletthörna. Ovanför Ifötoan hänger ett 15 cm djupt väggskåp.


Nostalgiduscha tillsammans med Sanovas duschblandare ”Classica C 609” ca 5 900 kr, inkl handdusch med slang och hållare. Duschdraperi, 175 kr, Åhléns.


Bakom skjutdörrarna finns en minitvättstuga med tvättmaskin, tumlare och 30 cm djupa trähyllor för lakan och frotté.


Tuff lampa ”Granit” i krom och glas, 298 kr, Ikea.


Mexikanska kakelplattor
”Puebla” 10×10 cm, 16 kr st, Fired Earth.


Även en alldeles vanlig toalettstol kan behöva piffas upp. Här en kul variant från Pluto Produkter, 695 kr.

Finn mer om Kök & Bad i vår specialsajt viivilla-kokochbad.se

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar