Solgult drömbadrum i takkupan

Ett badrum i direkt anslutning till sovrummet är något som många önskar sig. Här byggde man helt enkelt på en takkupa bredvid sovrummet och vips så var badrummet en realitet.

gult badrum


Gult som milda solstrålar är färgen i badrummet. Ett klinkergolv i terracotta är skönt att sätta ner fötterna på. Fönstren sitter lågt placerade för att man ska kunna njuta av utsikten utanför med sjön och vackra hästar i gröna hagar. Badkaret hittade husets ägarinna i en kohage och lämnade in det för omemaljering. Väggarna är smyckade med tavlor som njutning för ögat. Små bord i gammal stil passar också till. Allt är loppisfynd!

När familjen flyttade från storstaden till ett ordinärt hus långt ut på landet fick man pengar över. Ett badrum utanför sovrummet på övervåningen, gärna med generösa ytor, stod överst på önskelistan.

Det gula badrummet ser ut som om det funnits där i alla tider. Men skenet bedrar, det är nybyggt i gammal stil och ligger i en tillbyggd takkupa på ena långsidan av huset. Här ryms ett generöst tilltaget badrum med två stora fönster och ett runt fönster i gammal stil.

Loppisfynd och Ikea i skön förening

Kvinnan i huset är kreativ och har känsla för färg och former. Hon är även expert på att hitta enkla, snygga och billiga lösningar när det gäller inredning. Till badrummet har hon fyndat på Ikeas köksavdelning. Inredningen består av diverse köksskåp och lådor, två diskhoar, kranar och en bänkskiva – allt i vitt. Badkaret hittades i kohagen och lämnades in för omemaljering.

Att fynda på loppis och antikmarknader tillhör också en av specialiteterna. Udda tavlor och små nätta bord i kontrasterande stil gör rummet extra charmigt.

När man ligger i badkaret blickar man ut över gröna hagar och betande hästar. Lite längre bort syns sjön som just idag är alldeles klarblå!


En praktisk och billig lösning för badrummet är att använda köksskåpsinredning med skåp och lådor. En vanlig bänkskiva i laminat med två runda hoar i zink är snyggt och funktionellt och passar lika bra i badrummet som i köket. Både skåp och lådor har plats för massor av förvaring. Tillsammans med blandare med gammaldags tvågreppskranar blir resultatet en tuff kontrast. Mormors linnehandukar är mjuka och sköna att torka händer och ansikte med.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar