Svart, snyggt och smart!

Ett modernt och snyggt badrum som fungerar som ett slags löpande band. Helt perfekt en morgon i en familj med fyra tonårsbarn.

Här är ett badrum som är planerat för en familj med fyra barn i tonåren. Ofta en period i livet då man tillbringar lång tid just i badrummet. Men är man många får man dela på platsen. Då krävs ett välplanerat badrum, och att man gillar varandra såklart.

– Tidigare var det hälften så stort, berättar mamman i familjen. Där fanns ett badkar och ett handfat. Men vi tog lite av ett barnrum och den lilla toaletten och gjorde en helt annan lösning. Badrummet är på 10 kvadratmeter och här ryms precis vad man behöver. Önskemålet om ökad kapacitet innebar ett dubbeltvättställ med stor spegel framför, två duschar, en toalett och en handdukstork.
– Här kan alla familjemedlemmar vara samtidigt, om man vill. En på toa, tre vid handfatet, två i duscharna….


Detaljer. Fina svart/vit randiga tvålar och vackra röda näckrosljus, båda från inreda.com


Dubbla hyllor. Infällda i kakelväggen. Utrymme för en hel familjs uppsättning av schampon och tvålar.


Regndans. Ställbar dusch mellan funktionerna regn, virvel, balans samt mix. Raindance från Hansgrohe.


De stora fönsterna vetter mot skogen, men på de två nedre fönsterglasen har man ändå valt insynsskydd.

Badrum för alla

  • Två tvättställ. Dubbelhandfat eller två tvättställ förenklar betydligt. Dubbla hoar kanske är än mer funktionellt men tar mycket större plats i badrummet. Det här dubbelhandfatet kommer från Duravit.
  • Flera duschar. Kön utanför badrummet minskade betydligt när man kom på den smarta lösningen att satsa på två duschar istället för ett badkar. Det är inte trångt utan rejält med plats åt alla håll.
  • Plats för schampo. Plötsligt räcker inte längre en sorts schampo för hela familjen. Det blir många flaskor som ska förvaras någonstans lättåtkomligt. Problemet löstes med två rejäla hyllor som är platsbyggda i kakelväggen.
  • Privat men gemensamt. En hög vägg skiljer av badrummet i två delar. På ena sidan är det dubbla handfatet placerat, och på baksidan de två duscharna. På så vis kan flera dela på badrummet utan att störa varandra. Det är privat även om fler personer är där inne samtidigt.

Köpinformation

Duravit, www.duravit.com
Hansgrohe, www.hansgrohe.se
Inreda.com, www.inreda.com

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar