Trender för badrummet

Vilka trender blir de hetaste i våra badrum under hösten? Vi i Villa har frågat två trendexperter och fått två helt olika svar.

Den rustika trenden

Stefan Nilsson

Stefan Nilsson är en av Sveriges mest välkända trendexperter och återkommer regelbundet i media. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om. Stefan driver sedan 2006, tillsammans med Karin Sköldberg, Trendgruppen som är en trend- och PR-byrå specialiserad på design och lifestyle.

– Höstens hetaste trend är en fortsättning på den rustika trenden. Vi älskar det träiga och nedtonade. Det blir en grå, beige och avskalad färgskala. Vi ser det skandinaviskt träiga som en grund. Träiga luckor i kontrast till det kritvita som vi haft tidigare. Det finns faktiskt badkar i trä, även om det kanske inte är så vanligt.


Salongkänsla i badrummet med ”Admiral de lux” från Devon & Devon.

Den sirliga vintagetrenden

Erika

Erika Norberg är inredaren och designern med visionen att göra omgivningen till en vackrare, lite lyxigare och mycket härligare plats att vistas i. Hon driver företaget Stocklounge och är aktuell som programledare för Hemnets nya webbteveserie där hon ger smarta tips om inredning.

– Höstens badrumstrend genomsyras också av den rådande vintage-trenden. Detta i form av nyproducerade, graciösa och sirliga badrumsmöbler som för tankarna till vackra salonger istället för dagens traditionella badrum. Köken har under de senare åren öppnats upp och blivit en naturlig del av vardagsrummet och det övriga hemmet. Nu är det dags för badrummen att gå samma väg. Vi dekorerar möbler, kakel och tapeter som inte alls är typiska för de stilrena badrum vi är vana vid. Kristallkronor, snirkliga spegelramar och stoppade, guldprydda gustavianska möbler välkomnar och öppnar upp badrummen.

Nu får svart och vitt ge vika för en mer sofistikerad färgskala där bruna, mjukt brända och dova toner blir det nya svarta.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar