Glasad bastu – vilket lyft!

Bastun är "hetare" än någonsin. Utvecklandet av nya funktioner och intressanta lösningar gör att utbudet blivit mer varierat. Framför allt är det lösningar med glasytor som blivit det verkliga lyftet. Glaset gör att även den minsta bastu känns luftigare.

glasbastu

Nu blir bastun en del av rummet utanför, och möjligheterna till personliga och spännande lösningar större.. När man planerar en komplett anläggning, som den här, gäller det att tänka på helheten. Att de material och färger man använder stämmer överens och skapar fin stämning. I det här exemplet blir väggarnas vita kakel en perfekt bakgrund till bastuns ljusa träslag.

Överst denna bild: På en begränsad yta kan man på det här viset skapa en trivsam bastuavdelning, tack vare de nya och speciella bastuutrymmen och de genersösa glasytorna. En klassiskt regissörstol ger en extra färgklick. Med en glasad dörr knns inte ens den lilla bastun för två så begränsad.

Mellanbild: Ett förslag på en kompakt bastu för ett badrum, där utrymmet är begränsat. Som framgår av planskissen är den här placerad i ett hörn.

Bild längst ned: Detta triangelformade basturum är också tänkt för en hörnplacering. En spännande lösning med väl tilltagna glasytor över hela fronten.

En ny detalj är denna sk veranda, tänkt som en spännande entré till bastun. Ljusinsläppet blir större och bastun känns luftigare. Det här borde vara något för den gamla murriga bastun som användes mera som förråd än till bad. En uppfräschning helt enkelt. Här är två alternativa möjligheter. Passa på att byta väggpanel och lavar samtididigt. 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar