Lekfullt med enkla medel

Kontrastfullt med humoristiska detaljer, för ett extra leende en trött vardagsmorgon! Det var planen när Isabella Waldenmaier och Martin Svensson tänkte nytt i badrummet!


Före


Efter! Trots begränsat utrymme och budget har familjen lyckats skapa ett badrum med finess – och humor.

Ytan var begränsad i det lilla badrummet. Det var också renoveringsbudgeten. Men Isabella och Martin ville inte tumma på kvaliteten och lade därför ner mycket tid på att planera ordningen för hur jobbet skulle utföras och att jaga bästa pris på produkterna. För att spara pengar rev Martin själv ut den gamla inredningen och med hjälp av en målare – en bekant till Martins pappa – och en lokal plattsättare fick de ner priserna rejält.

Ett av huvudmålen var att öka känslan av rymd. Detta banade väg för valet av en spännande mix av matta och glansiga material.

– Martin ville ha högblanka vita kaklade ytor och jag ville ha en slät målad vägg – så det fick bli en vägg av varje! För att knyta samman den kaklade ytan med den målade, beställde vi en svartlackerad glasskiva som löper hela vägen från golv till tak. Glasskivans reflektioner ger känslan av att rummet fortsätter inåt och skapar en illusion av extra rymd, säger Isabella.

Då det inte finns några fönster i duschrummet fick även golvet en viktig funktion i att reflektera ljuset från taklampan och täcktes av svart kristallglasmosaik. Golvlisterna som håller den rökfärgade glasduschväggen på plats var ursprungligen silverfärgade, men sprejades svarta för att smälta in i golvet.

Det första man slås av i det lilla badrummet är dock den lekfulla dekoren i form av en telefonstolpe, som även kamouflerar en ful renslucka. Det är också denna detalj som Isabella är mest nöjd med:

– Jag älskar att förnya mig och förverkliga mina små knäppa idéer. Därför ville jag ha en kontrastfylld dekor i vinylplast som också skulle vara lätt att ta bort! Jag ville att det skulle se ut som att handukarna hängde på tork på telefonstolpens ledningar. Martin, som är min egna lilla ”Martin Timell”, gjorde en skiss och tillverkade sedan egna handdukshängare av kromade stålrör och gardinfästen. Jag tycker att väggdekoren livar upp hela badrummet och får mig att le vid varje toalettbesök. Sånt är vardagslyx för mig!!!


Isabella Waldenmaier och Martin Svensson byggde om sitt badrum.

Fakta

Här bor: Isabella Waldenmaier som har en blogg på https://rustaupp.blogg.se och Martin Svensson som till vardags är säljare på VS produkter samt Ella 2 år.

Storlek: 4 kvadratmeter

Kostnad: Omgörningen kostade 38 000 kronor, inklusive material och arbetskostnad. Budget var 40 000 kronor!

Tidsåtgång: Intensivt arbete under ungefär tre veckor.

Isabella och Martin om omgörningen:

Bäst:

– Martin är mest nöjd med den svarta glasskivan. Jag är nöjd med allt, men väggdekoren är nog bäst! Stolt måste jag medge att slutresultatet blev bättre än förväntat!

Sämst:

– En tabbe var att det blev för lite plats för att sätta upp toalettrullen… Så i dagsläget får vi lägga den i översta lådan i handfatet. Vilket förvirrar våra gäster!!!

Svårast:

– Att hålla tidsplanen och göra allt i rätt ordning. Det var som att lägga pussel och ingen bit fick saknas – för då skulle allt stoppas upp.

– Den svåraste detaljen var att få upp dekoren på väggen utan att få luftbubblor. Vi måste ha sett bra roliga ut när vi stod på två stolar i det lilla hörnet, med armar och ben kors och tvärs för att hålla dekoren rak…

Men tack vare bra sam-arbete fixade vi det ganska smidigt till slut!


– Valet av duschblandare var enkelt: vi ville ha en så stor sil som möjligt så att hela familjen skulle kunna ha vattenkrig samtidigt!


Spegeln har inbyggd belysning med sensor och tänds med en handstrykning undertill.

Produkter som använts:

Handfat och spegel med inbyggd belysning: Scanbad

Inbyggnadscistern: Viega

Wc: Ifö, Sign art

Blandare: Cordoba, Mixomat

Duschvägg: Noro frost

Belysning: Ikea

Väggdekor: Ferm living ”Power pole”

Kristallmosaik i svart: Kakelspecialisten,

Kakel vitt högblankt: Hornbach

Glasskiva 8 mm i svart: Foga System Scandinavia

Köpinformation:

Ferm living www.ferm-living.com 0045-7022 7523

Foga www.foga.se 08-770 88 80

Hornbach www.hornbach.se

Ifö www.ifo.se 0456-48000

Ikea www.ikea.com/se 0775-700 500

Kakelspecialisten www.kakelspecialisten.se 08-686 00 31

Noro www.noro.se

Scanbad www.scanbad.se 035-15 76 21

Viega www.viega.se 031-703 71 69


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar