Litet och flott

Badrummet är bara fyra kvadratmeter stort, ändå rymmer det både duschhörna och badkar.

När det lilla badrummet skulle byggas om var det inte helt lätt att planera in alla funktioner igen. Dessutom var önskemålet att även få plats med en separat dusch, vilket man inte hade haft tidigare. Då var familjen hänvisad till att duscha i badkaret, som var placerat utmed den längsta väggen och tog upp all plats där. Det är svårt att förstå det idag, men tidigare fick även både en tvättmaskin och torktumlare plats i detta utrymme. Vid ombyggnaden flyttades maskinerna till ett nyinrett grovkök, vilket bland annat frigjorde plats för den separata duschen.

I ena hörnet av badrummet byggdes duschväggarna upp. För att dörren in dit enkelt skulle kunna öppnas fick det sågas bort ett hörn på kalkstensskivan, där handfatet numera är placerat. Inne i duschen sitter svart mosaik som en fin konstrast till det för övrigt helkaklade badrummet i vitt. För att utrymmet skulle upplevas större har den stilfulla mosaiken satts ända upp till tak.


Separat dusch fanns inte tidigare, men den kunde nu placeras i ena hörnet. För att dörren skulle kunna öppnas helt fick kanten på kalkstenskivan sågas av.


Lättplacerat badkar, 120 cm,
Badrumsspecialisten, duschblandare, Höganäs, lådhurts Ballingslöv.

Badkar ville familjen absolut inte vara utan, men nu fick de välja en mindre modell än tidigare. På fötter och med höga kanter fann de ett som är 120 centimeter långt, ett större sittbadkar som också visade sig vara bekvämare än det tidigare. Under det vackra skålformade handfatet är rejäla lådor placerade. Dessutom finns en mindre lådhurts vid sidan om badkaret. På golvet ligger ett blankt klinkergolv i grått. Plattorna är 20×20 centimeter stora och bidrar även till att det lilla badrummet – på endast fyra kvadratmeter – känns mycket rymligare än det egentligen är. Här ryms ju faktiskt allt man kan önska! 


Vackert handfat från Höganäs, står på en kalkstensskiva. De rejäla lådorna under kommer från Ballingslöv. Kranen kommer från Höganäs, ljus ”Change” Cult Design.


Utnyttja utrymmet optimalt
så kan även ett litet badrum rymma allt det du behöver utan att det känns trångt.

Köpställen:

Badrumsspecialisten 08-545 145 45 www.badrumsspecialisten.se
Ballingslöv 0451-460 00 www.ballingslov.se
Cult Design 031 – 24 41 00 www.cultdesign.se
Höganäs 077-447 35 00 www.cchoganas.se

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar