Ljust och fräscht – om villaägaren själv får välja

Trots trög konjunktur sjuder det av ombyggnadsprojekt i de svenska hemmen. Etta på renoveringstoppen är badrummet. Men man satsar på säkra kort och går på tvärs mot de senaste trenderna när man väljer stil.

Sveriges villaägare är på gång. Det visar den senaste villapanelen.
–Två saker är extra spännande med vår senaste undersökning. Dels att det är så många som 76 procent som uppger att de har renoveringsplaner. Det är en härlig siffra som visar på att skaparkraften är fortsatt stor bland villaägarna, trots tuffa tider. Dels det faktum att det nu är badrummet man allra helst vill göra om. Tidigare låg köket i topp, säger Camilla von Otter, chefredaktör för Vi i Villa.

Och medan det finns trendgurus som pekar på att badrummet nu ska gå i svart, väljer 43 procent av villägarna helst klassiskt vitt.  Denna stil är också mest önskvärd när det kommer till kök, en klar vinnare på 60 procent. Är svenska villaägare lite tråkiga?
– Det tycker jag inte. Det är ju egentligen väldigt klokt, med en vit bas kan man ju variera sig över längre tid och skoja till det med färgglada textiler om man så vill, säger Camilla von Otter.


foto hafa

Villaägarnas renoveringstopplista just nu

1. Badrummet
2. Köket
3. Hallen
4. Vardagsrummet
5. Förvaringsutrymmen

Favoritstil i badrummet

1. Klassiskt vitt 43,9%
2. Modernt 20,9%
3. Svart 20,1 %
4. Färgstarkt 5,8%
5. Romantiskt 5,0%
6. Gammeldags 4,3%

Vad tycker du om livet i villa?

Villapanelen är en internetbaserad undersökning där du fyra gånger per år kan svara på frågor och uttrycka dina åsikter inom villa-  relaterade områden. Svaren från villapanelen blir rapporter med intressant, rolig och viktig information om livet i villa. Panelen är frivillig, kostnadsfri, opolitisk och oberoende.

Om du går med i villapanelen och registrerar dig före den 24 november har du chans att vinna en badrumskommod i betong från BetongDesign. Läs mer på: viivilla.se/villapanelen

Gå med i villapanelen före 24 november och vinn en badrumskommod!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar