Mer än ett badrum

Drömmen var ett komplett badrum, en plats för både dusch, bad och bastu. Det skulle liksom vara mer än bara ett badrum för vardagen – snarare ett festbadrum! Och så fick det bli.

I Åse och Johan Solmans villa, som faktiskt har tre badrum totalt, fanns det plats att göra ett badrum som skulle vara det där lilla extra. Inte bara en plats för måndagsmorgonens rakning eller kvällens tvagning. Nej, snarare ett badrum för fredagskvällen, eller söndagsmorgonen. Ett riktigt njutrum!

– Önskemålet var att det skulle vara en plats där man kan koppla av och må bra, säger Åse Solman. Det skulle kännas lyxigt och rogivande. Det skulle vara komplett, det vill säga, vi ville ha både dusch och bastu.


I ena hörnan av badrummet ryms en rejäl bastu på cirka fyra kvadratmeter. Bastu från Tylö. Vägghängd wc från IDO. Liten grön Buddha från Gullvivans Blomsterhandel.


Vattnet flödar som ett vattenfall. Blandare Love Me från Svedbergs. Tvättstället i grafitsvart komposit med rejäla avställningsytor kommer också från Svedbergs.

Inget bubbel

Men inget bubbelbadkar skulle få vara med i det nya badrummet. Det var faktiskt både Johan och Åse överens om.
– Jag tycker att rent estetiskt så är de inte så snygga, säger Åse. Ett vanligt badkar är vackrare. Och hur ofta badar man egentligen bubbelbad? Istället valde vi ett riktigt designbadkar och är supernöjda med det.

Rogivande miljö

Mest nöjd är Åsa ändå med bastun. Och Johans favorit är duschen – den blev precis som han ville.
– Den runda duschen är jag mycket nöjd med, att det blev så snyggt med golvet och väggarna – det känns verkligen lite som hav. Men hela atmosfären när man kliver in i badrummet känns rogivande – det är ett rum man får ta tid att vara i.


 

Material:

Golv: Italiensk svart klinker 30×30 cm
Kakel: Italienskt vitt högblankt kakel 20×60 cm, liggande
Tvättställ: Grafitsvart komposit från Svedbergs, kommod från Svedbergs
Blandare: Love Me från Svedbergs, handfat ca 3 585 kr och badkar ca 5 890 kr
Dusch: FM Mattsson
Duschgolv: Rund vit sjösten, 30×30 mm ark
Duschvägg: Pärlemorskimrande mosaik
Bastu: Tylö med Mondex täljstensaggregat, träslag al
Badkar: Svedbergs Oval, ca 21 070 kr
Belysning: Infällda spotlights
Spegel: Svedbergs
Handdukar: Hemtex
Badrumsmatta: Etol
Wc: Vägghängd IDO


Så skimrande var aldrig havet. Den runda formen på duschen med den pärlemorskimrande mosaiken är det bästa i hela badrummet enligt Johan. Dusch från FM Mattsson.


Den välvda formen från badkar och dusch går igen i kommoden från Svedbergs. Spegel också från Svedbergs. Handdukar Hemtex.

Så tänkte Åse och Johan

 • Komplett badrum. Alla funktioner man vill ha i ett badrum, det vill säga, både dusch och badkar, tvättställ och bastu!
 • Vanligt badkar! – Vi ville inte ha ett blaffigt bubbelbad som tog upp halva badrummet, säger Åse och Johan. Valet föll på Svedbergs designbadkar.
 • Runda former. I badrummet går de runda och välvda formerna igen. Duschen i hörnan är rund, kommoden är välvd. Badkaret är mjukt format som en skål.
 • Lättstädat. Wc och kommod är väggmonterade – enkelt att skura av golv därunder. Badkaret har inga dolda ställen där smuts kan samlas.
 • Snygga blandare. Vattnet rinner som ett litet vattenfall från den breda pipen på blandaren. Samma blandare går igen både på tvättställ och badkar.
 • Dubbel golvvärme. Både vattenburen och elektrisk golvvärme. I första lagret ligger den vattenburna och ovan den ligger elslingor. Det ger varmt golv även på sommaren då den vattenburna golvvärmen är ”nedvriden”.
 • Blandat målat och kakel. Väggarna runt dusch, badkar och tvättställ är kaklade. Vid bastu och runt dörr är de enkelt vitmålade. Neutrala färger man inte tröttnar på.
 • Moderna material. Tvättställ av kompositmaterial och badkar i gjutmarmor. I duschen är golvet av sjösten. De nya materialen ökar intrycket av ett modernt badrum.
 • Havskänsla. Den fick man fram genom material, golvet av sjöstenar och väggarna med pärlemorskimrande mosaik.
 • Genomtänkt belysning. Sidobelysning vid badkaret, dimbart i hela badrummet.
 • Välj en accentfärg. Välj en färg för alla prylar så skapar det ett lugnare intryck. Åse valde rosa, genomgående för blommor, handdukar, mysljus, badbomber.

Köpinformation

Etol www.etol.se
FM Mattsson www.fmmattsson.com
Gullvivans blomsterhandel www.gullvivans-blomsterhandel.se
Hemtex www.hemtex.com
Ido www.ido.se
Inreda.com www.inreda.com
Svedbergs www.svedbergs.se
Tylö www.tylo.se


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar