Smart badrum för fyra

Renovera badrummet. Stort och rymligt med luftig känsla fast det inte finns några fönster. Tips på hur man lyckas med det och annat får du veta här.

Bada mera. Smarta infällbara duschdörrar Showerama från Idö. Kolla in lösningen med de utbyggda väggarna med glasbetong för att öka själva duschplatsens yta. Handdukstork från Dryson från inreda.com. Golv Ardesia Free Time i måtten 10×10. Väggar Carneval vit matt i storlek 25×40. Badkaret inbyggt i kristallmosaik, mörkgrå matt, allt från KakelDax.

En dag när de kom hem fick de vada i vatten upp till knäna i den forna tvättstugan. Ingen återvändo – det var bara att börja tänka i nya banor. Familjen, som består av fyra personer, gick inte alls i badrumsrenoveringstankar, så när det var dags att riva och börja om gällde det att vara snabb och säker på vad man ville ha.

– Ja, som tur var visste vi ganska bra hur vi ville ha badrummet, säger Sophie. Det skulle vara stort och kännas rymligt. Det skulle finnas ett badkar, en dusch och i badrummet skulle även tvättmaskin och tumlare få plats.

Detta badrum ligger i bottenvåningen i ett souterränghus och har inga fönster. Ändå upplevs badrummet som ljust och rymligt. På den plats där det förut rymdes fyra små rum finns nu ett väl tilltaget badrum.


Ritning.


Smyckehörna.
En snygg detalj i form av en nisch bredvid toaletten. Infällda spotlights ger rätt belysning. Smyckeställ, inreda.com. 

Lugn färgsättning

I ena hörnan finns en dusch med en lite speciell lösning. För att utöka själva duschytan så byggde man ut väggen med en rad av glasbetong på var sida. På dessa fäste man sedan Idös glasdörrar Showerama. Dörrarna kan man fälla in mot väggen när duschen inte används.

Färgvalet var enkelt. Väggarna är klädda med vitt matt kakel i plattor av den större storleken.

– Vi ville inte fladdra ut för långt och sedan tröttna på det. Då tycker jag det är både lättare och roligare att byta detaljer som mattor, tvättkorgar och sånt …

Golvet är lagt med grafitgrå matta plattor i storleken 10×10 centimeter. Badkaret är infällt i kristallmosaik, men inte den vanligaste sorten. Färgen är mörkgrå och storleken mindre men ger ett annat skimmer och lyster än vad vanliga kakelplattor gör.


Här tillbringas många timmar under ett år. Då är det härligt att tycka om att vara här. Vit laminatskiva från Ikea. I hörnan blommar persikokvistarna med ljuvliga rosa blommor.


Det stora badrummet
ger möjlighet till att göra flera saker samtidigt. Barnen kan bada samtidigt som någon fixar med tvätten. Tvättmaskin och tumlare från Whirlpool. Tvättkorgar från Rice. Ljusstake, rosa bastkorgar, mattan från Etol, från inreda.com.


I hallen finns klädkammaren nära till hands. Skjutdörrar från Elfa. Den roliga fondbilden som fick pigga upp en annars tråkig dörr kommer från inreda.com. Tvättstället Vågen från Svedbergs, därifrån kommer även underskåpet Indigo och spegelskåp. Necessärer från Oilily, inreda.com. Blandare från Damixa.


Mysigt.
Spabelysningen ger den rätta stämningen. Spalamporna finns i olika färger och kan flyta i vattnet eller fästas med sugproppar på badkarets insida eller, om man så vill, var som helst på kakel, inreda.com.

Bonus

Byggfirman kom med bra lösningar. Nischen var deras idé liksom klädkammaren i närhet till badrummet.

Bäst

Att det är stort och har många funktioner. Barnen kan bada, samtidigt som någon viker tvätt och någon duschar eller bara borstar tänderna.

Köpinformation

Damixa, www.damixa.net
Elfa, www.elfa.nu
Idö, www.ido.se
Ikea, www.ikea.se
Inreda.com, www.inreda.com
Kakeldax, www.kakeldax.se
Svedbergs, www.svedbergs.se
Whirlpool, www.whirlpool.se

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar