ANNONS FRÅN COMFORT-KEDJAN

Så kontrollerar du att badrummet är i bra skick!

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om hur du slutkontrollerar ditt badrum.


Är renoveringen klar? Se till att jobbet är gjort på rätt sätt

Är din badrumsrenovering äntligen klar? Då finns det bara ett moment kvar att utföra innan du kan slappna av och fira ditt nya fina badrum. Att veta huruvida jobbet är gjort ordentligt, speciellt när det kommer till våtrum, är viktig information som du också behöver få ett intyg på.

Comfort erbjuder en helhetslösning som heter Färdigt Badrum och här ingår denna trygghet. När allting är klart kan du kontakta Comfort för en slutkontroll – och då går man igenom alla delar som offererats och ser till att dessa är genomförda enligt dina önskemål. Du får all samlad dokumentation på utfört arbete och garantier för såväl utfört jobb som på produkterna som ingår.

– Tillsammans med kunden har vi en genomgång kring samtliga detaljer i projektet. Man tittar på den utförda renoveringen och kunden ska sedan godkänna arbetet. Avvikelser åtgärdas enligt överenskommen tidsplan, normalt en till två veckor efter det att badrummet är klart, berättar Jan Lindh, affärsområdeschef hos Comfort.

Glöm inte besiktningen av badrummet

Tänk på att den slutkontroll du får hos Comfort handlar om ett kvitto på att själva renoveringen är gjord på rätt sätt, att du får det som utlovats och att allting fungerar som det ska. Som en extra säkerhet är det bra att göra en besiktning av badrummet – det här blir en garanti för att se att till exempel tätskiktet är gjort efter de regler som gäller för våtrum. Tänk i så fall på att kontakta besiktningsmannen i samband med att tätskiktet görs då det inte går att kontrollera det när badrummet väl är klart.

Det här blir även ett stort plus vid en eventuell försäljning av villan i framtiden då många frågar efter intyg för badrummet vid husvisningar. Har du denna dokumentation kan det ge en trygghet åt den eventuella köparen – vilket i sin tur ökar värdet vid en försäljning. Garantera att badrummet är i bra skick, inte bara med ett utan två intyg, ett från Comfort och ett från den oberoende besiktningsmannen.

Tänk på att en besiktningsman måste ha rätt kompetens för att kunna avgöra om våtrummet är byggt efter de regler som gäller kring tätskikt, VVS och ytskikt. Vill du hitta en auktoriserad besiktningsman? GVK listar företag du kan kontakta i närheten av där du bor.

Med en trygghetsgaranti slipper du oroa dig

I helhetslösningen Färdigt Badrum ingår även en trygghetsgaranti. Med den här garantin behöver du inte oroa dig för kostnader som skenar iväg om det värsta mot all förmodan skulle hända.

– Vi erbjuder alla våra kunder en trygghetsgaranti som skyddar kunden under sex år för försäkringsbolagens självrisk och åldersavdrag. Ett åldersavdrag innebär att försäkringsbolaget skriver ner värdet på badrummet i en ökande skala i procent per år, säger Jan Lindh.

Skulle du råka ut för till exempel en vattenskada i badrummet, som kan härledas till din renovering, behöver du alltså inte oroa dig. I och med trygghetsgarantin får du ersättning för den självrisk och avskrivning som du betalar genom din villaförsäkring. Har du några frågor eller vill läsa mer om Comforts trygghetsgaranti? Klicka här.

Vill du veta mer? Här hittar du fler delar i Comforts badrumsguide:

Så förbereder du renoveringen på bästa sätt! 

Så väljer du rätt hantverkare!

Dags för nytt badrum? Så hittar du rätt badrumsstil!

På comfort.se kan du läsa mer om alla steg i en badrumsrenovering; från idé och val av inredning, via de viktiga förberedelserna, till själva genomförandet och slutligen slutkontrollen av det nya badrummet. Allt baserat på den gedigna kunskap och erfarenhet Comfort samlat på sig under oräkneliga möten med kunder och Comfort-medlemmar.

Mest lästa artiklar