Duschnyheter för alla badrum

Ett långt bad i all ära. Men i sanningens namn – hur ofta gör man det. Nej, i vardagen är duschen det perfekta. För att vakna upp om morgonen och för att bli ren igen efter träningspasset.


Exklusiv dusch. En dusch med många möjligheter, minst sagt! Hydrojets munstycken kan justeras i tre olika driftslägen, massera hela kroppen eller ta ett ångbad. Den genomskinliga panelen av härdat glas gör att insidan ser ännu större ut. Mynima 140 Wall från 99 986 kronor. Sanova.

Hur många gånger i veckan står man i duschen? Och är man många i familjen så är duschen en mycket väl utnyttjad plats i hemmet. Så gör den till en härlig plats att vara på – som dessutom ska tåla mängder av vatten och en hel del schampoo och tvålrester. Den ska vara lätt att göra sig ren i – och den ska vara lätt att hålla ren! 

Här följer några av årets duschnyheter. Några med glasdörrar, andra som kabiner och vissa med olika effekter. För precis som med det flesta saker man införskaffar till sitt till hem gäller det även för duschköpet att tänka ut vad man behöver och vad man vill ha. Så att duschen ör den rätta för just er familj när den väl står på plats!

Kanske att årets mest efterfrågade typ av dusch blir dubbelduschen? Ett alternativ för alla med aktiva liv och många träningspass – men också för dem med trånga utrymmen och kötid om den korta morgontiden innan alla ska iväg till arbete och skolor. För tänk på att ett badkar tar lika mycket plats som två duschar… Och som sagt, hur ofta badar ni?

Snygg takdusch. I all sin enkelhet funkar det mesta. Årets nyhet från Gustavsberg är takduschen G1. Till denna finns en hel tillbehörsserie med handduksstänger, krokar, hyllor med mer. Pris cirka 4 000 kronor. Gustavsberg.

Fina hörnduschen. Clear Twist från Westerberg är en rundad hörndusch med elegant frostat mönster. Finns i måtten 900×900. Pris från cirka 9 000 kronor. Westerbergs.

Läcker dusch! En exklusiv dusch för den lilla ytan, levereras med fast regndroppe-duschmunstycke och vattenfallet-funktionen integrerad i stöd av den transparenta panelen med skjutdörr, ångbad med infällda generatorer, justerbar soft-close sits. Material 100. Pris från 72 400 kronor. Sanova.

Slagdörr för duschen! Swing de Luxe kan användas i nischer eller i kombination med skärmväggar både för hörn och raka montage. Förbehandlade glas så att vattnet rinner av snabbare och därmed underlättar rengöring. Swing de Luxe med Dra glas. Pris från 6 990 kronor. Duschbyggarna.

Duschkabin för alla utrymmen. Det låga insteget gör den också lätt för alla att använda. Duschkabinen har praktisk placering för duschblandaren, och avställningshylla för tvål och schampo. Ifö Next duschkabin NKH med klassisk hörningång och skjutdörrar, har släta vita bakstycken som effektivt döljer till exempel vägg och rörinstallationer, eller annat som inte behöver synas. Det gör att den passar både i badrum och i andra utrymmen som källare, tvättstuga eller i sommarstugan. Ifö Next. Pris från 8 300 kronor, pris kabinkar från 2 300 kronor, pris för överdel från 5 472 kronor. Ifö.

Anpassa duschen. Från Svedbergs kommer duschserien Entré som är en anpassningsbar duschserie som kan varieras efter badrummets storlek och dina personliga behov. Sortimentet innefattar halvrunda, raka, vikbara varianter och dubbeldörrar för nischer. Glaset finns också med olika dekormönster. Entré skärmvägg. Skärmvägg, djup 70-90 cm. Höjd 195 cm. På bilden skärmvägg pris cirka 3 000 kronor. Entré finns nu med profiler i blank alu. Svedbergs.

Runda duschhörnor. Dörrarna kan både svänga utåt och inåt, smart eftersom badrummet känns större när man inte utnyttjar duschen. Corny. Pris från 6 995 kronor. Duschbyggarna.

Ångbastu med dusch. En dusch med alla möjliga funktioner, masserande vattenstrålar i varierande storlekar, monterad takdusch med justerbar handdusch, system för aromaterapi, möjlighet till stämningsfull ljussättning! Mjölner från Tropical Vixing. Pris från 14 995 kronor.

Köpinformation

Duschbyggarna 08-442 76 60 www.duschbyggarna.se
Gustavsberg 08-570 391 00 www.gustavsberg.com
Ifö Sanitär 0456-480 00 www.ifo.se
Sanova 0302-231 40 www.sanova.se
Svedbergs 0321-53 30 00 www.svedbergs.se
Tropical Vixing www.tropicalviking.se
Westerbergs 0320-79 05 00 www.westerbergs.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar