Från handdusch till ångbastu

Kallt eller varmt, snabbt eller länge, mjukt eller hårt, av ren nödvändighet eller för att njuta, för hand eller med automatik, naturellt eller med ljud, ljus och arom... Det finns hur många sätt att duscha på som helst – här är tolv idéer, från vanliga handduschar till avancerade allt i ett-lösningar.


1) Lätt och luftig

Cube-serien från Svedbergs har en lätt och luftig design som kombinerar glas, trä, aluminium och gjutmarmor. Duschkabinen finns i ett antal olika varianter – du kan välja till exempelvis massagemunstycken, ånga och ljusterapi. Träpanelen finns i svart, vitt, björk, valnöt, ek, mörk ek och vitmenad ek. En Cube-kabin mäter 90×90 cm och kostar från ca 19 635 kronor. Ångvarianten finns även i 90×130 cm.

2) Duscha på fem sätt

 

AquaMoon från Arrow är en handdusch med fem olika strålar, från hårda massagestrålar till mjuka strilar.
Kostar ca 125 kronor.
 

3) Vridbar takdusch

 

Arrows duschpanel 3035 är avsedd för montering på befintlig blandare. Den kan placeras i hörn eller på vägg och monteras enkelt med clips i väggfästena. Panelen har en vridbar, 50 cm djup arm för takdusch, kroppsduschar med massagefunktion, samt handdusch med mjuka strålar. Pris ca 1 995 kronor.

4) Bra för baby

 

FM Mattssons handduschset Ebro i krom har en kalkavvisande sil med diametern 12 cm och tre olika strålar att välja mellan: ”Hard rain”, ”soft rain”, samt ”baby spray” som är extra mjuk och lämplig som babydusch. Ebro är utrustad med EcoFlow på 12 l/min och kostar ca 2 339 kronor, inkl dubbel tvålhylla, slang och stång med flexibelt fäste.

5) Duscha med design

 

Il Bagno Alessi Dot är en relativt ny badrumsserie från Oras som är designad av den holländske arkitekten Wiel Arets. Det centrala designelementet i serien är en cirkel och formerna återkommer i alla produkterna. Det strömlinjeformade duschsetet är 65 cm högt och kromat, och kostar ca 5 500 kronor.

6) Duscha ute i rostfritt

 

Varför gå in och duscha? Strands utomhusdusch i borstat rostfritt stål är en komplett enhet som är 207 cm hög, med fästen för golv och vägg. Den är avsedd för kall- och varmvatten, har en handdusch samt en kupad taksil på 195 mm. Duschen kopplas med rostfria slangar för enkel tömning innan frosten kommer och kostar 5 975 kronor.

7) Duschpelare med ånga

 

Med duschpelaren Tylux Steam från Tylö kan ett slutet duschutrymme förvandlas till ett ångbad. Tylux Steam har vakuumformad plastkåpa och front i borstat rostfritt stål, inbyggd ånggenerator, tre massagemunstycken, vattenfall, termostatblandare, handstril för mjuk- och intensivdusch, samt separat strilstång för valfri väggplacering. Pris ca 19 000 kronor. Finns även som Tylux Basic utan ånggenerator för ca 8 200 kronor.

8) Mest bad

Är du ute efter en annorlunda badkarsblandare med duschmöjligheter kan Il Bagno Alessi One från Oras vara ditt val. Denna lyxiga blandare installeras på golvet invid badkaret och kommer definitivt att dra uppmärksamhet till sig. Totalhöjden är 93,5 cm, tapphöjden 70 cm och priset omkring 25 700 kr.

9) Regndans i vattenfall

Raindance Rainfall från Hansgrohe är en annorlunda duschpanel som är horisontell istället för vertikal och räcker långt ut från väggen. Du kan duscha på tre sätt: med regndroppar från den breda huvudduschen som mäter 24 cm i diameter, med fyra massagestrålar för överkroppen eller med en bred vattenfallsliknande stråle. Pris från ca 46 200 kr.

10) Dusch eller bad?

Investerar du i Westerbergs Steamer Flow S 148 så slipper du välja. Du får allt i ett – förutom takdusch och handdusch med tre massagefunktioner även bubbelbadkar, ångbastu, fotmassage, ryggmassage, belysning, fläkt, aromaterapi, radio med CD-/MP3-anslutning, telefon med mera. Finns i vitt och silvergrått, mäter 148x148x220 cm och kostar ca 49 995 kr.

11) Ju större, desto bättre?

Varför duschar man, om inte för att bli blöt? Det är tanken bakom Raindance Rainmaker som mäter 60 cm i diameter och alltså ger ett omfångsrikt regn från ovan. Denna regnhimmel byggs in i taket, finns i rund och fyrkantig version och räcker till två personer om så skulle önskas. Rainmaker har även tre individuella massagestrålar och kan fås med belysning. Tillverkare är Hansgrohe och priset ligger på från ca 52 900 kr.

12) Strålande kabin

En duschkabin måste inte vara stor och fyrkantig. Jacuzzi J Tower Mynima Sphere är en rundad hörnmodell som finns i 80, 90 och 120 cm storlek. Pelaren är i eloxerad aluminium; den nedsänkta duschplattan i en ny harts som kallas Techstone. Tack vare 44 stycken massagemunstycken kan man förhoppningsvis få duschen precis som man vill ha den. Mynima Sphere kostar från ca 75 000 kr.

Köpinformation

Arrow, www.arrowshower.com
FM Mattsson, www.fmmattsson.com
Hansgrohe, www.hansgrohe.se
Jacuzzi, www.aquapool.se
Oras, www.oras.com/se
Strand, www.cl-strand.com
Svedbergs, www.svedbergs.se
Tylö, www.tylo.se
Westerbergs, www.westerbergs.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar