Ledaren: Plötsligt buktade väggen inåt!

Vi hade gjort om alla rum i huset där jag har bott nu i 13 år. Alla utom ett: tvättstugan/duschrummet i källaren.


På väg till Malmö? Gå på Hem & Villa mässan 3-6 mars!

En dag strax före jul när jag tittade in i den kaklade väggen såg jag att den buktade inåt. Att fogen hade släppt och såg ut att vilja släppa ännu mer. Det kändes som om hela väggen längtade efter att kollapsa.

Jag ringde snickaren Erik som kom förbi och konstaterade att det bara var att börja riva.

Det är alltid så. Jag tänker att man kan lappa och laga lite men det slutar med att problemet är mycket större än jag hade trott.

Men nu är det klart! Jag har haft ett gäng oerhört trevliga och proffsiga hantverkare som gjort om enligt alla regler. ”Fast reglerna ändras ju hela tiden! Det som var okej för ett år sedan är nu fel medan man börjar göra som gjorde för fem år sedan i stället” ( eller vilka år det nu var), som de sa allihop.

En som har stenkoll på alla regler och som vet vad som kan hända om man inte följer dem är vår byggskadespecialist Peter Bratt. När han skulle bygga om sitt badrum hemma gjorde han det därför perfekt. Byggt för alla eventualiteter. Snyggt blev det också. Ni kan se, och läsa om vad ni ska tänka på inför badrumsrenoveringen, på sidan 18.

Själv är jag väldigt nöjd med min nya tvättstuga. Och det känns skönt att veta att vi nu har koll på varenda utrymme i hela huset!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar