Litet badrum? Så här maxar du utrymmet!

Har du ett litet badrum? Här är tipsen som hjälper dig att planera dina få kvadratmeter.

Badrumsskåp

Att ha ett litet badrum behöver inte betyda att det måste kännas trångt. Badrumstillverkaren Ifö har tagit fram några tips som hjälper dig att maxa utrymmet! 

Fyra tips för dig med ett litet badrum 

Prioritera

Skriv en lista över dina behov och önskningar. Kanske önskar du mer förvaringsutrymme? Börja i så fall till exempel att planera för ett tvättställ med underskåp (det ger dig mer förvaring och lättillgängliga lådor). 

Spegelskåp

Sätt gärna in ett spegelskåp med belysning! Det här skapar större rymd i ett litet badrum. Badrummet upplevs som större samtidigt som skåpet ger dig mer förvaringsutrymme och ljus. 

Läs också: 7 tips för ett fräschare badrum! Lådinsatser

Maxa utrymmet i varje låda med lådinsatser. På så sätt går det att organisera alla saker på ett strukturerat sätt samtidigt som det är platseffektivt. Hålla ordning och reda är extra viktigt när kvadratmetrarna är få. 

Undvik kanter och hörn

Att rengöra runt kanter och hörn kan vara besvärligt. Välj gärna en toalett och badrumsmöbler som undviker svåråtkomliga dammfällor. Du kan till exempel montera toaletten på väggen, så blir det enklare att rengöra golvet. 15 centimeter är det perfekta avståndet mellan toalettens nedre kant och golvet. 

Läs även: Geniala knepet för att hålla fogarna rena i badrummet


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar