ANNONS FRÅN SUNWIND

Så får du ökad komfort i stugan eller fritidshuset!

Tidigare har många upplevt det svårt att uppnå samma komfort som hemma. Men det finns sätt att få en toalett i stugan, utan att ha vatten eller avlopp!

Många stugor och hus i Sverige ligger lång ifrån allmänna avlopp och saknar koppling till vatten. Vill man sätta in en vanlig toalett resulterar det då ofta i enorma kostnader. En förbränningstoalett från Sunwind kan användas överallt och drivs endast av el.

Driftsäkerhet, kvalitet och service

Med förbränningstoaletten El-dorado kan du få en komfort som liknar den du har hemma, även om din stuga är belägen långt ifrån vatten och avlopp. Toaletten förbränner ditt avfall till aska med hjälp av värme. Jonas, produktchef på Sunwind, menar att denna typ av lösning inte bara ökar komforten, utan även är ett säkert och miljövänligt alternativ till en vanlig toalett.

– Vår förbränningstoalett är producerad i högkvalitativ rostfritt stål. Samtliga värmeelement och komponenter är även av yppersta kvalitet, vilket säkerställer optimal drift under många års tid. Utöver det kan man vid behov byta ut enstaka komponenter, istället för att köpa en helt ny toalett. Detta gör service och underhåll enkelt, samtidigt som det värnar om ekonomi och miljö.

Jonas menar även att många kan uppleva en oro att toaletten inte fungerar i Sveriges kalla vintrar.

– Så länge man har tillgång till el kommer toaletten fungera. Samtliga elektriska komponenter är minimerade till vad som absolut är nödvändigt för att upprätthålla en god funktion.

Enkel att använda. Du sätter i en påse och när du är klar trycker du knappen för att starta förbränningen.
 

Säkert och energieffektivt

Genom att förbränna avfallet till aska avger avfallet ingen lukt eller hygienisk risk. Och med hög kapacitet kan den användas av upp till 12 personer per dygn.

– Toaletten behöver endast tömmas en gång per vecka om man använder den kontinuerligt. Och då det endast är aska som blir restprodukten vid användningen är tömningen både enkel, hygienisk och miljövänlig. Askan är steril och kan kastas i den vanliga hushållssorteringen, eller användas som gödning till växter som vill ha sur jord, säger Jonas.

Vid användning av toaletten lägger man endast i en påse som säkrar avfallet och när man är färdig trycker man på en knapp som slussar hela påsen och dess innehåll ner till den förslutna förbränningskammaren.

– Då kammaren är försluten är toaletten inte bara hygienisk och barnsäker, utan även mer energieffektiv. Förbränningen tar cirka 70 minuter och man kan använda toaletten under tiden som förbränningen sker, menar Jonas.

Om man vill öka kapaciteten på sin förbränningstoa finns ett komplement kallat Separett Pee. Komplementet är en bra och ekonomiskt gynnsam utökning till en förbränningstoa.

Sunwind har återförsäljare i hela Sverige och har fokus på kvalitet, kompetens och tillgänglighet. Deras produktsupport finns tillgängliga för att diskutera och komma fram till en lösning som passar ert behov.

– Våra återförsäljare kan erbjuda dig förstklassig service, vägledning och installation så att du kan komma igång så smidigt och snabbt som möjligt, avslutar Jonas.

Läs mer och kontakta Sunwind här!

Mest lästa artiklar