Sminkförvaring – så fixar du ordning och reda

Ligger ditt smink huller om buller i badrumsskåpet? Här är knepen som fixar ordning och reda. 

Organisera ditt smink

Börja med att organisera ditt smink. Här kan du dela upp sminket i olika kategorier så som fest- och vardagssmink. Lägg undan de produkter du använder till fest och låt det du använder till vardags stå framme, på så sätt blir det enklare att hålla ordning och reda. 

Läs även: 9 tips på smart förvaring

Rensa ut

Nu är det dags att rensa! Har du aldrig använt den där blåa ögonskuggan? Då är det högst troligt att du inte gör det i framtiden heller. Gå igenom allt smink du har, glöm inte att ta fram de produkter du har i väskan också. Titta på utgångsdatumet och släng allting som är gammalt. Ge gärna bort de produkter och sminkverktyg som du inte använder, för att få mer utrymme till det smink du faktiskt använder. 

Missa inte: Vi i Villas superknep för att rengöra smycken

Så förvarar du ditt smink – praktisk förvaring

Vill du ha ditt smink synligt på ett bord eller vill du ha det undangömt i badrumsskåpet? Oavsett var du förvarar ditt smink är lådor, askar eller burkar A och O för en smart sminkförvaring. Det finns bland annat färdiga sminkställ (organisationslådor) att köpa online eller i butik. Eller så köper du fina askar eller korgar i någon fin kulör som du gillar, om du vill ha en mer personlig förvaring. Att lägga dina skönhetsprodukter i olika askar eller lådor hjälper dig att få ordning och reda på ett enkelt och snabbt sätt. Nästa steg är att dela in dina produkter i olika högar, lägg sedan alla läppstift i en burk och alla ögonpennor i en annan. Det här underlättar när du ska hitta rätt ditt favoritläppstift när det är dags att sminka dig. 

Läs även: Så väljer du rätt spegel

Åtta tips – så håller du ordning och reda på ditt smink

Glöm inte förvaring för tops och bomullsrondeller!

1. Förvara ditt smink i olika lådor, korgar och askar. Det finns även färdiga förvaringslådor du kan köpa. Enkelt och snyggt! 

2. Lägg gärna ditt smink i genomskinliga lådor, ett praktiskt knep för att få en överskådlig blick över alla produkter. Det finns genomskinliga lådor i akryl att köpa på bland annat Åhléns.

3. Rensa ut bland sminkprodukterna med jämna mellanrum och ha koll på utgångsdatum.

4. Använd öppna lådor utan lock så att du enkelt kan ta fram och ställa undan sminket.

5. Dela upp ditt smink i olika kategorier, och placera t.ex. alla nagellack tillsammans för ordning och reda.

6. Förvara oöppnade förpackningar på ett separat ställe, så att de inte tar upp plats.

7. Ge bort produkter du inte använder!

8. Ett miljövänligt tips är att du återbrukar t.ex. glasburkar. Skrapa bort klisterlappen och så har du en praktisk och fin burk att förvara dina sminkborstar i. 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar