”Vi har Sveriges fulaste badrum!”

Undrar du hur landets fulaste badrum ser ut? Familjen Söderlund i Stöcksjö kammade hem vinsten i vår stora tävling tillsammans med Comfort!


Ett knallgult badrum med blå gardiner och ett nästan obefintligt fuktskydd. Där har vi det vinnande bidraget i Vi i Villas stora badrumstävling ”Sveriges fulaste badrum” som pågått under sommaren och in på höstkanten.

”Så här fint är det om man gör ALLT för att det ska vara så fint som möjligt, innan mäklaren lägger upp det på Hemnet. Besiktningsmannen kallade det för ett under att rummet över huvud taget fanns kvar… Törs jag nämna att en av toaletterna är pissgul också?” var Jan Söderlunds motivering till varför han skulle vinna tävlingen – och vann gjorde han!

– Det känns jätteroligt och är verkligen rätt tajming. Vi har precis köpt huset och fick tillträde den första september. Nu håller vi på att måla och fixa i alla sovrum, berättar Jan.

”Det ser väldigt patriotiskt ut”, har familjen Söderlund fått höra om sitt badrum. 

Familjen Söderlund hade knappt skrivit på kontraktet för det nyinköpta huset innan nyfikna vänner ville komma över på en kopp kaffe och kika på deras nya hem. Och det blågula badrummet väckte olika reaktioner minsann.

– En kommentar som jag tyckte var rolig var ”Det ser väldigt patriotiskt ut”.

Jan och hustrun Cecilia är extra glada över den nya bostaden eftersom huset ger dem möjlighet att ägna sig mer åt sitt gemensamma intresse – motorer!

– Vi har två motorcyklar, två skotrar, fem entusiastbilar, en bruksbil och min tjänstebil. Så en plats i garagelängan som hörde till det tidigare radhuset räckte inte riktigt till.

Varför vann just ert bidrag badrumstävlingen, tror du?

– Jag vet inte riktigt. När vi tittade på huset var badrummet något vi verkligen mindes efteråt, och det är som jag skrev i tävlingen – till och med besiktningsmannen var förvånad över att badrummet faktiskt var så välbevarat, med matchande gardiner… ja, det var lite speciellt, säger Jan och fortsätter:

– Huset byggdes 1973 och var riktigt välbehållet över lag. Man får väl uppskatta att det sitter så få lager tapet på väggarna nu när vi ska måla om. Det var trevligt att köpa ett hus där man prioriterat tak, fasad och bergvärme i stället för att byta tapeter vartannat år.

Och vad är det som ni inte gillar med badrummet?

– Främst är det väl den potentiella fuktskada som kan drabba huset om man skulle börja plaska runt i badkaret där inne. Området runt duschblandaren är inte helt tätt, tror jag. Sedan är det ju färgerna! Dessutom har vi en liten toalett och ett större badrum i ett och samma utrymme. Redan innan vi bjöd på huset bestämde vi att om vi vinner budgivningen så kommer den lilla toaletten att ryka, säger Jan och fortsätter:

– Tidigare var vår plan att ta ner väggen mellan rummen. Nu är drömmen att få ett mer modernt badrum. Jag har renoverat badrum tidigare och då har det alltid blivit kakel och klinker, men nu är vi mer inne på våtrumsmatta. Planen är att få ett fint badrum med matta, toalett och fungerande dusch samt badkar. Det känns bra att Comfort kommer och hjälper till att installera allt, de är ju experter, säger Jan.

Familjen Söderlunds drömbadrum. På Svedberg.se kan man skapa egna inspirationscollage. Alla produkter hittar du hos Svedbergs. 

Hur reagerade din fru när du berättade att ni vann?

– Vi har precis fått barn och min fru blev jätteglad över vinsten. Det är som en tyngd som har lyfts från hennes axlar. Hon har alltid önskat sig ett badkar, och i vårt tidigare hus hade vi dusch. I det här badrummet finns det ju faktiskt ett badkar, men nu önskar jag mig riktig dusch också. Vi hoppas att vi får plats med både och, helt enkelt, skrattar Jan.

Familjen Söderlund

Namn: Jan Söderlund, 42 år, jobbar som resande säljare. Frun Cecilia, 25 år, mammaledig och studerande. Tillsammans har de sonen Theodor, 3 månader. Jan har även dottern Emmy, 17 år, och Emil, 13 år.
Bor: I Stöcksjö utanför Umeå.

Om tävlingen Sveriges fulaste badrum

Under juni–september har Vi i Villa haft en tävling tillsammans med Comfort där det vinnande bidraget får ett presentkort, till ett värde av 70 000 kr, hos Comfort – Sveriges största VVS-installationskedja. Där ingår badrumsinredning från Svedbergs till ett värde av 50 000 kr och också Comforts trygga installationstjänst till ett värde av 20 000 kr.

3 andra bidrag i tävlingen

1. Det så kallade ”ångestrummet” från 1957″.

2. ”Gräsligt badrum från 1950-talet”.

3. ”Sveriges absolut fulaste barnfamiljsbadrum”.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar