Ta in naturen i ditt hem

Naturtrenden håller i sig. Allt fler väljer att använda miljövänliga naturmaterial som kakel och natursten i hemmet.

Inred med natursten

Natursten är ett samlingsnamn för olika stensorter såsom marmor, granit, kalksten och skiffer. Att inreda med natursten har många fördelar då materialet både är vackert och slitstarkt, och eftersom den är tidlös så blir den aldrig omodern.

Natursten är 100 procent naturlig eftersom den härstammar från naturen. Natursten passar bra som golv, bänkskivor i kök och som fönsterbräde. Det unika med att välja material i sten är att ingen sten är den andra lik. Inom varje stensort finna en mängd olika varianter med olika färger och struktur och det gör att just din bänk eller ditt golv får ett unikt utseende.

Skapa en unik stenvägg med skiffer
Skiffer är ett miljövänligt naturmaterial som bryts i klov i dagbrott och det gör att stenen får en oregelbunden yta. Skiffer passar lika bra inomhus som utomhus och finns i flera olika färger. Genom att sätta upp skiffer på väggen får man en unik och levande vägg. 


Hett med marmor

Marmor har använts som byggmaterial i tusentals år och har varit en het trend under hela 2015. Marmor har ett tidlöst utseende vilket gör att du inte behöver byta ut marmorn efter några år. Förgyll ditt kök med ett vackert stänkskydd ovanför spisen. Klassiska marmorsorter är italienska Carrara och svenska Ekeberg och brännlyckan. 

Lägg ett granitgolv
Granit är ett mycket bra val om du är ute efter ett stengolv eftersom materialet inte är lika känsligt för repor och fläckar som tillexempel marmor.


EcoStone tillverkad av återvunnit material

EcoStone är granatkeramik tillverkad med upp till 41,73 procent återvunnet material och bär miljöcertifieringen Green Leaf från det externa kvalitetssäkringsföretaget Intertek. EcoStone passar utmärkt till ytor så väl inomhus som utomhus. Stenen är lätt att hålla ren och missfärgas inte med tiden.

Kalksten
Kalksten har många användningsområden men används ofta som golv och har använts som golvmaterial i århundraden. Fossilen i kalksten gör att varje yta blir unik. 

Kakel och klinkers
Keramiska plattor är samlingsnamnet på kakel och klinkers. Plattorna tillverkas av lera som ofta blandas med sand eller kalk. Leran i sig utgörs av vatten och nedbrutet naturmaterial. Ur miljöaspekt har kakel och klinker ingen negativ påverkan på vår miljö. Kakel hittar man oftast på väggen ovanför spisen i köket eller på väggarna i badrummet. Kakel finns i många olika storlekar, färger och mönster.

Klinker är en hårdare variant av kakel som tål vätska bra och är lätt att torka av och passar därför bäst i hall och badrum, men är lika snygg i alla rum. Klinker kan användas till väggar både inomhus och utomhus. Ett korrekt lagt klinkergolv kan hålla i upp till 50 år.

Hetaste kakeltrenderna för kök och badrum
Lägg klinkergolv

Så kaklar du köket


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar