Så ofta ska du byta toalettborsten!

Så här ofta bör du byta ut toalettborsten – och här är vanliga misstagen du gör med den!

byta toalettborste

Toalettborsten är fylld med bakterier, och det är väl inte konstigt med tanke på vad man använder den till. Men hur ofta bör man egentligen byta toalettborsten? Och hur gör man rent borsten? 

Så ofta ska du byta toaborsten

Det råder lite olika rekommendationer, men ungefär var sjätte månad bör du byta ut din toalettborste. Så har du inte bytt ut den på ett tag är det hög tid nu! 

Bör man rengöra toalettborsten? Svar ja! 

Om du rengör din toalettborste regelbundet, så slipper du köpa nya allt för ofta. Häll lite såpa eller annat rengöringsmedel i toalettstolen. Sätt sedan ner borsten och låt den stå i cirka tio minuter. Skölj sedan borsten ordentligt med vatten och låt den torka innan du sätter ner den igen! 

Läs också: Så blir du kvitt de svåra fläckarna i badrummet!

2 misstag du gör med din toalettborste 

  1. Du ställer tillbaka toalettborsten direkt efter användning. När du har gjort rent toaletten med borsten är den blöt, och ställer du ner den direkt i behållaren skapas en grogrund för bakterier att få fäste. Låt den torka ovanför toaletten först! Sätt fast den på tork genom att fälla ner toalettringen.
  1. Du byter toalettborste alldeles för ofta. Det går att dra ut på livslängden genom att rengöra borsten regelbundet. Bra både för din plånbok och för miljön!

Källa: Goodhousekeeping.com, städningstockholm.net


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar