Tuff tunna

Extra pappersrullar är ett måste på toaletten, men de tillhör inte de allra snyggaste inredningsdetaljerna precis. Med en tuff och praktisk tunna löser du problemet.

Den här smarta rullförvaringen tillverkar du snabbt och enkelt av ett gjutrör i papp som du klär i förslagsvis samma tyg som ditt duschdraperi. Väljer du ett annat tyg bör det tåla fukt och gå lätt att torka av. Alternativt kan du fästa tyget med kardborreband, så att du kan ta av och tvätta det vid behov.

Som bottenplatta användes här en bit frigolit som har den fördelen att det är lätt att skära till samt att det är okänsligt för fukt. Givetvis kan du istället göra en bottenplatta av trä, men då bör du behandla träet så att det tål fukt.

Du behöver:

  • 1 st kraftigt papprör/gjutrör, 15 cm i diameter, 40 kronor
  • 1 st duschdraperi (eller vaxduk/annat tåligt tyg)
  • Duschdraperiet ”Duschy” från Duschprodukter AB, 99 kronor
  • 1 bit frigolit, 20×20 cm, 5 cm tjock, cirka 20 kronor
  • 1,5 meter hamparep, 12 mm, 30 kronor
  • Sax, såg, dubbelhäftande tejp (matt-tejp), kraftig tejp till repändarna, symaskin, tråd

Gör så här!


1. Såga av pappröret. En toarulle är 10 cm hög, vill du att tunnan ska rymma fem rullar ska den alltså vara ungefär 57 cm hög (frigoliten i botten bygger 5 cm).


2. Måtta ut den del av tyget du vill ha med på rullen. Klipp ungefär 12 cm ut från överkanten, 5 cm från underkanten på rullen och cirka 5 cm extra på bredden.


3. Fålla kanterna på tyget, sy med långa stygn (eller använd fållremsor). Stryk tyget vid behov på låg värme (kontrollera först att tyget tål strykning).


4. Skär eller såga till bottenplattan av frigoliten. Rita skärmarkeringen efter insidan av pappröret, annars blir bottenplattan för stor för att passa i röret.


5. Fäst tygets långsida med dubbelhäftande tejp. Drag tyget hårt runt rullen när du fäster det. Vik sen in kanterna upp- och nedtill och fäst med tejpen.


6. Tryck fast bottenplattan. Trä upp rullarna på repet, knyt en knut i ena änden och skär av repet i lämplig längd. Tejpa ändarna så de inte fransar sig. Färdigt!

Köpinformation

Duschprodukter AB, www.duschy.com

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar