ANNONS FRÅN ATTEFALLSHUSET24

Attefallshus – 8 användbara tips

Attefallshus finns i många modeller för att du ska hitta huset som passar dig och ditt behov. Här hittar du fler anledningar att slå till. 


Vad är Attefallshus?

För husägare är attefallshusen ett enkelt och förmånligt sätt att bygga ut en självständig bostad, ett gästhus eller ett förråd. Ett attefallshus på upp till tjugofem kvadratmeter kan du dessutom bygga utan att ansöka om bygglov. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med byggnadsnämnden i din hemkommun och skicka in en anmälan om byggnation. Attefallshus är timmerstugor och hos attefallshuset24 utgörs byggmaterialet av nordisk gran och grundbalkarna är impregnerade för bättre och längre hållbarhet.

Är du ute efter ett lite lyxigare hus med veranda eller loft eller vill du bara ha ett eget hobbyrum? Det finns modeller i olika storlekar och för olika behov. Fem års garanti gäller för samtliga hus och attefallshuset24 erbjuder hemleverans inom hela Sverige oavsett om du bor i Haparanda, Ystad eller någonstans däremellan. Attefallshuset24 prioriterar förutom ett brett sortiment och utbud även professionell rådgivning med personer som dagligen arbetar med attefallshus och servicen håller därför en mycket hög standard. Både innan och efter köpet har du rätt till rådgivning av en konsult som kan svara på alla frågor och funderingar så att alla framtida attefallshusägare ska känna sig trygga i sina val.

 

Foto: attefallshuset24

 

Regler för Attefallshus

Många kan nog stämma in på att man någon gång stött på följande formulering: ”min tomt, mina regler”. Det kan säkert stämma in i vissa situationer, men när det kommer till attefallshus så finns det en del saker man bör känna till. Likt den ettrige grannen i TV-serien ”Sjölycka” kommer det alltid att dyka upp frågor kring vad som egentligen gäller när det kommer till granntomter. Vad får man göra och vad får man inte göra nära tomtgränser? Du kanske först och främst ställer dig frågan: ”var någonsans får jag bygga mitt attefallshus?”. Detta är ett bra sätt att förbereda och planera upp tomten och den yta du har att jobba med. Granntomten då, jo, det är självklart viktigt att veta var gränsen går någonstans – så att du och grannen slipper gå i luven på varandra. Attefallshus får inte byggas närmare än fyra och en halv meter från grannens tomtgräns. Så ligger det till.

Bygga Attefallshus

Står du redo med hammare och spik i högsta hugg? Bra! Alla modeller och medelstora trähus kan du nämligen montera ihop alldeles själv. Är du dessutom van att montera ihop IKEA-möbler så är detta ingen konst. Ring din kompis eller ta hjälp av familjen så bör det inte ta mer än två till fyra dagar. Sedan kan du bjuda på kaffe och ha husesyn. Om du behöver hjälp eller vill att någon annan lyfter hammaren så är installatörer hos attefallshuset24 aldrig längre bort än ett mejl eller telefonsamtal.

 

Foto: attefallshuset24

 

Väggtjocklek på Attefallshus

En del hus har en väggtjocklek på tjugoåtta millimeter, men de allra flesta modeller har en väggtjocklek på mellan fyrtiofyra och femtioåtta millimeter. Detta för att du ska kunna vistas i ditt attefallshus hur mycket du vill, året om, trots ur och skur. Att frysa sig blå om tårna är heller ingen risk. Alla attefallshus med en väggtjocklek på minst fyrtiofyra millimeter har fönster med två glasrutor. Du kan även välja att lägga in isolering.

Skräddarsy Attefallshus

Om det nu skulle visa sig att du hittat just ditt attefallshus, du vet det där huset du bara måste ha men som kanske inte helt motsvarar dina förväntningar i fråga om storlek eller placering av veranda, dörr, fönster eller något annat. Attefallshuset24 kan då skräddarsy ett hus åt dig. En icke-förbindande offert skickas ut så att ni i lugn och ro kan komma fram till hur hur det ska se ut. När ordern är mottagen tar det ungefär två veckor innan ritningarna för ditt drömhus är klara. När du sedan lutar dig tillbaka och känner ”yes, äntligen” så kan produktionen av ditt attefallshus börja.

 

Foto: attefallshuset24

 

Storlek på Attefallshus

Attefallshuset24 har attefallshus med en byggnadsarea på mellan femton och tjugofem kvadratmeter. Förutom information om byggnadsarea hittar du alltid information om bland annat väggtjocklek, totalhöjd, mått på dörrar, fönster och mycket mer på attefallshuset24.

 

Foto: attefallshuset24

 

Användningsområden för Attefallshus

Attefallshus fyller flera funktioner vilket gör att du kan spara både pengar och plats när du kommit fram till vad du ska använda just ditt hus till. Det allra bästa innan du beslutar dig för att slå till och köpa ett attefallshus är att diskutera saken med vänner och familj. Vad vill ni kunna göra i attefallshuset och hur ofta kommer ni att vara där? Om ni är rungande överens om att ni alla delar ett intresse för trädgård och vill sätta guldkant på trädgårdslivet så kanske ert attefallshus ska vara ett förråd för trädgårdsförvaring.

Vad levereras till Attefallshuset?

Allt du behöver för att kunna sätta igång levereras i vattentäta plastförpackningar. Det innebär att ingenting kommer att skadas eller utsättas för fukt under själva frakten. Den vattentäta plasten gör dessutom så att du kan förvara byggsatsen till attefallshuset utomhus om du skulle behöva förbereda tomten innan du skrider till verket. De flesta delarna och träkomponenterna är numrerade – tänk dig ett gigantiskt Tetris, fast på riktigt! I förpackningen hittar du även fästelement, skruvar, spikar, dörrar, fönster och takpapp. Monteringsmanualen och bruksanvisningen är noggrant utformad och detaljerad för att det ska bli både enklare och roligare för dig när du börjar montera.

Mest lästa artiklar