ANNONS FRÅN MOTALA HISSAR

Bo kvar hemma längre – med en praktisk hiss

Ingen lust att flytta ifrån huset på grund av trapporna? Med en hiss kan du bo kvar hemma längre. Här svarar Patrick Lindström från Motala hissar på vanliga frågor om hissar för privatbostäder.

För både äldre och funktionshindrade kan trappan bli ett besvärligt hinder i hus med flera våningar. Men det finns hissar anpassade för hemmiljö som gör det möjligt att bo kvar i sitt hus längre. Motala hissar, en av Sveriges ledande hisstillverkare, har utvecklat en smidig modell för hemmabruk som heter Motala 2000 Home. Vi ringde deras hissexpert Patrick Lindström för att få veta mer!

Hej Patrick, vilka hus är lämpade för hissar?

Motala 2000 Home är en plattformshiss med ett självbärande schakt, vilket gör den lätt att installera. Det gör att den både kan planeras in i nya hus, och sättas i befintliga byggnader, bara där finns en gjuten bottenplatta som klarar tyngden.

Vad är speciellt med era hissar?

– Motala hissar har de mest utrymmeseffektiva hissarna i världen, på grund av vår särskilda kedjedrivteknik. ”Störst insida, minst utsida” är vår slogan, vilket är praktiskt i hemmet där man inte vill att hissen ska ta så stor plats. Vår minsta modell tar bara 1 kvm i anspråk. Dessutom har vi livstids garanti på drivsystemet, vilket innebär att garantin gäller så länge huset står kvar.

Kan de se ut på olika vis?

– Ja, de kan antingen vara helt täckta, med sidor av metall, eller vara i glas och nästan helt genomskinliga, vilket ger en luftig känsla i hemmet. Det finns både modeller med tak, som kan ha 2–5 stopp, och de som kallas ”halvtopp”, som är utan tak, men deras totala lyfthöjd får inte överstiga 3 meter. Dörren kan man också välja mellan att sätta på tre olika sidor av hissen.

Hur går installationen till?

– Hissen levereras i byggsatser, så det är inga problem att ta in den genom dörren. Därefter brukar installationen ta två dagar, och sedan utförs en besiktning för att fastställa att hissen är säker.

Om man håller på att bygga nytt hus och vill planera in en hiss, vad ska man tänka på då?

– Var bästa placeringen i huset är varierar, det beror på hur huset ser ut och är tänkt att användas. Arkitekterna brukar veta hur man bygger in hissen för bästa nyttjande så det bästa är att ta hjälp av dem!

Vad kostar det?

– Vår billigaste modell börjar runt 175 000 kronor, och sen varierar priset beroende på vilken storlek och vilket utförande man vill ha.

Hitta hissen som passar ditt hus!

Motala hissar firar i år 50-årsjubileum som företag. De är världsledande på kompakta hissar och levererar hissar inom hela Sverige och utomlands. För mer information om deras hissar, kontakta företaget i Motala på telefon 014-123 70 50 eller läs mer på www.motalahissar.se.

Mest lästa artiklar