Dags att köpa ytterdörr?

U-värde, utseende och specialegenskaper – Vi i Villa vet vad du ska tänka på när det är dags att köpa ny ytterdörr!

1. Det finn en hel djungel av färger och stilar på ytterdörrar. En variant som passar till husets byggnadsstil förhöjer det visuella intrycket. 

2. Fönster i dörren eller inte? Du får mer ljusinsläpp – och vill du samtidigt stänga ute nyfikna blickar finns det insynsskyddat glas.

3. Ta reda på hur väl dörren klarar brand, inbrott och buller. Det finns exempelvis sådana som har extra ljuddämpande egenskaper.

4. Kontrollera att dörren är luft- och vattentät och står emot väder och vind.

5. Bestäm dig för vilken sorts dörrlås du vill ha. Kanske vill du även kunna larma dörren?

6. Mät noggrant dörren du har i dag och kolla om den är vänster- eller högerhängd (alltså vilken sida gångjärnen sitter på) innan du köper en ny.

Entrédörr Stehag, Skånska Byggvaror, från 8 799 kr. 

7. Fundera över om du ska ha ett entrétak över ytterdörren – det skyddar dörren och förlänger därmed livslängden.

8. En dörr med lågt u-värde har god isolerande förmåga. Värdet varierar normalt sett mellan 0,7 och 1,1 – ju lägre desto bättre.

9. Tänk på att mörka ytterdörrar drar åt sig solljuset – något som kan påverka kvaliteten i längden. 

10. Högre kvalitet kostar mer och är oftast säkrare. Skillnaden på en budgetdörr och en dyrare variant sitter normalt sett i låsanordning, gångjärn, u-värde och material.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar