”Jag har Sveriges fulaste fasad”

Alexander Ericson från Ljusdal vann tävlingen ”Sveriges fulaste fasad”. I sommar kan han äntligen måla sin villa från 1904 med hjälp av färg från Happy Homes.

Grattis – ditt hus har vunnit tävlingen ”Sveriges fulaste fasad”!

– Tack. Det är en lite ambivalent känsla. Att vinna är jättekul, och att få ett bidrag till färg från Happy Homes är underbart. Samtidigt hade det varit roligare att vinna tävlingen ”Sveriges finaste fasad” – men det priset får vi sikta på att vinna när huset blivit ommålat.

Hur kunde fasaden bli så här risig?

– Vi tror att det är minst 30 år sedan huset målades om sist. Den senaste ägaren köpte huset 2010 och hade bytt ut en del av fasaden. Det har bara bott äldre människor i huset, ingen har orkat börja renovera.

Hur ser fixarplanerna ut?

– Vi har massor av planer, vi hade letat länge efter ett gammalt hus som har kvar charmen innan vi hittade det här. Inne ska vi färdigställa köket som vi håller på att renovera just nu. Sedan ska vi sätta upp ett nytt badrum och ta tag i estetiska saker som tapetsering och målning. Vi har redan dragit om elen och satt in bergvärme. Allt går i gammal stil och vi försöker ta reda på hur det såg ut på den tiden då huset byggdes. De gamla detaljerna i huset har varit så pass slitna att vi har fått jaga nya detaljer i samma gamla stil. Ute ska vi blästra plåttaket, måla om det och sedan givetvis måla om fasaden.

Vad har ni för planer för fasaden?

– Vi kommer att måla den sandfärgad, och knutar och foder ska målas antikvita. Fönsterbågar och dörrar ska målas bygderöda.

Vilken är husets originalfärg?

– Jag vet inte i vilken färg huset målades 1904, men det har varit gråvitt med turkosa knutar och gröna fönsterbå- gar och dörrar.

Varför tror du att just du vann?

– Mitt engagemang, men fasaden är också riktigt ful. Det är ett hus som har stor potential, med färg på huset kommer det bli hur fint som helst.

Har du använt en röstrobot för att fiska röster?

– Nej, haha. Men jag har skickat ut mejl och raggat röster hos vänner.

Ska du måla huset själv?

– Ja, i sommar. Jag är rädd att det kommer att ta hela min semester!

 

Det här är Alexander

Familj: Frun Johanna och en tvåårig son. Ålder: 26 år. Bor: Ljusdal. Gör: Formgivare. Huset: Trähus på 210 kvm, byggt 1904, åtta rum och kök. Aktuell: Som segrare i tävlingen ”Sveriges fulaste fasad” och vinnare av färgen Beckers Perfekt Akrylat Plus från Happy Homes, en ny färg med längsta hållbarhet och skriftlig kulörgaranti.

Tävlingen Sveriges fulaste fasad är ett sammarbete med Happy Homes.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar