ANNONS FRÅN SANTANDER CONSUMER BANK

Din utsikt ut över världen

Nya fönster kan första anblick tyckas vara bara en nödvändig, tråkig och dyr utgift i hemmet. Speciellt om du jämför det med att renovera köket eller badrummet eller investera i solceller på taket.

Nya fönster kan första anblick tyckas vara bara en nödvändig, tråkig och dyr utgift i hemmet. Speciellt om du jämför det med att renovera köket eller badrummet eller investera i solceller på taket.

Nödvändig? Ja, några gånger är det nödvändigt att byta till nya fönster. Det kan handla om en punkterad ruta eller gamla fönster som helt enkelt inte lever till dagens standard.

Tråkig? Det är kanske inte lika spännande som ett nytt kök eller jacuzzi i badrummet. Men fönster skapar ljus i våra hem och ger oss en utsikt ut över världen.

Dyr? Det behöver det inte vara. Det kan faktiskt visa sig vara mycket dyrare att behålla gamla fönster som inte isolerar på korrekt vis.

I denna artikel kikar vi närmare på hur nya fönster kan ge dig mer vardagsglädje, hur du rent av kan spara pengar samt vilken typ av fönster som passar just ditt hem.

Spröjsade, glidhängda eller fasta fönster

Fönster kan idag utformas och se ut på många olika sätt. Men det är inte alla fönster som passar in i alla hem. Du kanske ser ett fönster i en katalog, en hemsida eller en utställning och tycker att det i sig själv ser väldigt bra. Men det är alltid värt att ha i åtanke om det passar ihop med resten av fasaden. Här är några av de mest populära valen:

  • Spröjsade fönster. Dessa sidohängda fönster har små indelade rutor, och antalet rutor kan variera efter tycke och smak. Många förknippar dem med sommarstugan och en mer lantlig look, och det är också på äldre och bevarade hus som spröjsade fönster ser snyggast ut.
  • Glidhängda fönster. Även glidhängda fönster kan vara uppdelade i rutor. Dessa fönster öppnas utåt med ett handtag som sitter i mitten av fönstret. Glidhängda fönster passar faktiskt till de flesta hem, då de har ett neutralt och tidlöst utseende.
  • Fasta fönster. Du kanske undrar dig över varför man ska ha fönster som inte går att öppna. Men det är inte alltid nödvändigt att behöva öppna ett fönster – det beror helt på vart i hemmet man placerar det. Fasta fönster har dessutom ett oslagbart ljusinsläpp tack vare en mindre karm.

Nya fönster i vardagsrummet? Inte så pjåkigt ändå

Föreställ dig ditt hem utan fönster eller med väldigt få fönster. Bara tanken på det är lite skrämmande. Fönster är med och skapar ljus och värme från solens strålar direkt in i ditt hus eller lägenhet.

Vi kollar ut genom och använder våra fönster dagligen utan att tänka särskilt mycket över det. Vi kollar på hur vädret är, vi öppnar upp för att få in frisk luft, vi kikar med spänning på om postbilen äntligen är på väg med det där efterlängtade paketet.

Utöver att vara en källa till ljus är vi även isolerade från kyla och blåst via våra fönster. Men det kräver såklart att fönsterna lever upp till dagens krav och standard, att de är isolerade på rätt sätt och gjord av material som kan tåla det svenska klimatet.

Ta ett lån och spara pengar – hur funkar det?

Nu har du säkert blivit rätt överbevisad om att det kanske är värt att investera i nya fönster. Och vi kallar det en investering, då nya fönster som är rätt producerade kan hålla i många år, de kan minska din värmeräkning och du kommer ha glädje av dem dagligen.

Med ett lån från Santander Consumer Bank är det hur enkelt som helst att få energieffektiva fönster i ditt hem. Ansök och få svar redan idag – du betalar av med din personlig uträknade ränta och behöver aldrig oroa dig över oväntade avgifter.

Ett räkneexempel:

Vid ett lån på 90 000 kr som återbetalas på 8 år med räntan 9,8% (inkl. aviseringsavgift 0 kr vid autogiro och uppläggningsavgift 0 kr om du ansöker om lån via www.santanderconsumer.se) blir den effektiva räntan 10,25%. Du betalar 1 356 kr/månad och antalet avbetalningar är 96, dvs. ett totalbelopp på 118 960 kr. Räntan är rörlig och kan variera från 5,35% till 14,35%. Den effektiva räntan kan variera från 5,48% till 15,33%. (Nov 2022)

Mest lästa artiklar