ANNONS FRÅN NORDISKA FÖNSTER

Högkvalitativa fönster – anpassade efter dina behov

Uppgradera huset med högkvalitativa och egendesignade fönster – och få till din personliga stil med Nordiska Fönster. Enkelt, snabbt och precist!

Oavsett om du letar efter nya fönster till sekelskiftsvillan eller en modern skjutdörrslösning till nybygget kan du hitta det du letar efter hos Nordiska Fönster. På hemsidan kan du enkelt välja det material, den design och de mått som passar dina individuella behov och önskemål.

Bra fönster sparar energi

Hemsidan är utvecklad för att vara enkel och användarvänlig, men säljare finns alltid på plats för de som behöver hjälp. Madelen Tzoanidis, marknadschef på Nordiska Fönster, menar att detta är vitalt då fönster för många är en stor investering.

– Vi vet att många känner stor press att gå igenom en sådan process själv. Därför har vi experter på plats som kan utveckla en lösning som möter de behov man kan tänkas ha.

Även om det för många är en stor investering är moderna fönster en fördel när det kommer till uppvärmningskostnad. Enligt Energimyndigheternas mätningar är det fönster och dörrar som står för den största energiförlusten, närmare bestämt 35 procent. En viss del av detta är från normal användning, som vädring och in- och utgång. Den största energiboven är dock dåligt isolerade fönster – som släpper ut en stor del av den väsentliga energi som krävs för att värma upp ett hus.Även om det tar tid att få tillbaka sin investering menar Madelen att man kan märka skillnad på elräkningen.

– Genom vår energikalkylator kan man göra en ungefärlig kalkylering på hur mycket man skulle kunna spara om man byter till en viss typ av fönster. Val av material och utformning kan påverka den generella elförbrukningen i ett hus. 

Olika material med olika syfte

Det material man väljer beror dels på hur man vill att slutprodukten ska se ut, de behov man har och hur mycket man vill underhålla fönstret. 

– Många uppskattar resultatet av trä, men är inte beredda på hur mycket underhåll som krävs. Om man är osäker på vilken utformning man vill ha och vad materialet kräver för underhåll kan det vara en god idé att ta hjälp av våra duktiga säljare för att hitta en passande lösning, säger Madelen. 

Även om säljarna finns tillgängliga för rådgivning menar Madelen att Nordiska Fönsters hemsida är utformad för att vara så tydlig och visuell som möjligt. 

– Vi jobbar mycket med att ta fram inspirerande bildmaterial med våra produkter i verkliga hem. Det är viktigt för oss att kunden kan få bra inspiration ihop med bra produktinformation för att ta ett så välgrundat beslut som möjligt. 

Nordiska Fönster har fyra olika materialval; trä, aluminiumbeklätt trä, hel-aluminium och PVC. Trä är ett klassiskt material som ofta föredras på traditionella svenska hus, men kräver även ett kontinuerligt underhåll och målning. 

Aluminiumbeklätt trä är det mest populära materialvalet för fönster i Sverige. Invändigt är det trä och utvändigt är det trä som beklätts med aluminium, för minimalt underhåll, bra isolervärden och ökad livslängd.

Hel-aluminium är det mest exklusiva materialet av fönster och är väldigt populärt när man bygger stora, moderna hus där man vill ha så tunna karmar som möjligt och maximal fönsteryta. Man kan även utforma fönstret eller skjutdörren med större frihet. 

PVC är populärt att använda sig av i länder runtom Europa och Nordiska Fönster har utvecklat dessa och anpassat det till den svenska stilen. Väljer man ett fönster i PVC kan man ha fönstret i vädringsläge utan att öppna det helt, och som ett underhållsfritt material har det snabbt växt även på den svenska marknaden. 

– Oavsett vilken utformning, design och underhåll man till slut väljer är det en investering att köpa nya fönster. Därför satsar Nordiska Fönster på högkvalitativa material som är gjorda för att hålla flera år framöver, avslutar Madelen.

Mest lästa artiklar