ANNONS FRÅN SIOO

Ett miljöanpassat träskydd i samspel med naturen

Ett samtal med Herje Boström på Sioo om trä, hållbarhet och rätt vård för ett långt, vackert och harmoniskt liv – både för vårt trä och för oss som människor.

Vi på Sioo är ett gäng individer som alla intresserar oss för miljön och det estetiska i samhället. Vi producerar trä med hög kvalité som är funktionell och har en inneboende respekt för materialet, dess ursprung och de människor som använder det. 

Men de flesta känner nog igen oss för vårt SiOO:X Träskydd, som bland annat ger altaner och paneler ett bra skydd och en vacker, naturlig, silvergrå kulör.

Varför är trä ett hållbart val? 

SiOO:X Premium Altan på trall i Öjersjö, Göteborg. 2017. Foto: Christer Olofsson
Sioo:x-behandlad lärk, West Sussex, UK. Foto: Studio Fuse.

Hur använder man era produkter på bästa sätt? 

– Oj, möjligheterna är väldigt många! Vi har en ganska smal produktportfölj som kan tillämpas väldigt brett. Egentligen finns inga hinder så länge man är utomhus då SiOO:X-produkterna behöver utsättas för fukt för att gråna jämnt. Det är då man får det bästa resultatet. Vi jobbar inte med biocider i våra produkter, vilket gör vår produkt till ett självklart val om man vill ha det snyggt samt värna om naturen.

Ni har även färdigbehandlade träprodukter. Berätta! 

– Precis, det har vi! Vi lanserar bland annat SiOO:X Kärnfurutrall som är en närodlad produkt med SiOO:X-behandling på. Kärnfuran behandlas i fabrik här i Sverige och säljs sedan via våra partners. Det som är riktigt bra med den är att ytan är förstrukturerad och färdigbehandlad med vacker grå färg när den inhandlas av kunden, vilket gör den klar för montering.*

*Efter 12–24 månader skall virket mättas ytterligare en gång med SiOO:X Premium Ytskydd Altan. Även ändträ och nya kapytor skall behandlas med Sioo:X Ändträförsegling steg 1 och 2. Skyddet fortsätter att mogna med tiden och blir starkare med åren.

Altanlandskap med SiOO:X Förbehandlad kärnfurutrall. Uteplats med pool och SPA-känsla som byggdes och presenterades i TV-programmet ”Roomservice VIP” 2021.

Vilka är era storsäljare inför sommaren?

Det är våra skyddsprodukter SiOO:X Premium Altan (steg 1 & 2). Du får en vacker silvergrå altan som både ser exklusiv ut och lockar till sig många härliga stunder med familj och vänner. 

Behandlingen ger dig en altan som är smuts- och vattenavvisande, UV-skyddad, skyddad mot lätt röta och minskad halkrisk, mögel- och algpåväxt, samt sprickor och stickor. Altanen blir efter noggrann behandling lättskött, enkel att rengöra och håller sig fin länge. Med enkelt underhåll och årlig underhållstvätt får du en altan som håller i många år framöver. Lämpligt för trallvirke, bryggor, utemöbler och annat horisontellt trä vid altanen. Fungerar utmärkt på både nytt och gammalt trä samt på obehandlat virke.

Se mer på sioox.com/se/produkter/traskyddprodukter

Det bästa med SiOO:X produkter är att de är skonsamma mot djur och natur så du vet att du gör ett miljömedvetet val när du rustar upp ditt trä.

Mest lästa artiklar