Nytt rum ovanpå glasverandan

Ovanpå glasverandan till det gamla huset fanns en balkong som sällan användes trots den fina utsikten.

Det nybyggda rummet på verandataket blev ett härligt sommarrum med utsikt. Man slapp också de återkommande takläckorna och vattenskadorna på den gamla balkongen. Färg och form har an anpassats till det gamla huset för att smälta in. Det svarta plåttaket avslutas med en svart tupp.

Det nya rummet är en härlig kombination av blomsterrum och målarateljé som badar i ljus. På golvet ligger en rutad sisalmatta och den gamla soffan har fått ett nytt rött tygöverkast.

Det platta golvet på balkongen gav dessutom ständigt återkommande problem med läckage och omfattande reparationer som följd.

Problemet behövde lösas och så småningom växte tanken fram att bygga in balkongen till ett rum med vinklat tak som en fortsättning på ett burspråk som redan fanns.

Rummet skulle få fin utsikt och mycket ljus, vara spartanskt inrett, utan uppvärmning och med måttlig isolering. Helt enkelt ett mysigt sommarrum.

Viktigt med ventilationen

Med skiss som underlag diskuterades utförande och konstruktion med en lokal byggnadssnickare. Det var förstås viktigt att takkonstruktionen skulle vara tät och att yttertaket skulle vara ordentligt ventilerat, för att slippa nya fuktproblem. Man valde spröjsade tvåglasfönster som passade med den gamla verandan.

Panelen målad i förväg

Skisserna blev så småningom ritningar och det lilla bygget påbörjades. Det gick smidigt och man behövde bara anlita byggnadssnickare och plåtslagare. De invändiga snickerierna och allt måleriarbete gjorde husägarna själva. Inomhus användes lasyr och träolja.

Foder och ytterpanel målades i förväg med svart färg och falu rödfärg. Det nya rummet används ofta sena sommarkvällar, men även tidiga vår- och sena höstdagar. På vintern stängs balkongdörrarna och sommarrummet får gå i vinterdvala. Och det viktigaste, inga fuktproblem har stört friden sedan det nya rummet blev klart.

Tillbyggnadens bärande stomme utgår från den gamla takkupan vid balkongdörren. Reglar och kortlingar har anpassats till de färdiga fönstren. Taket är byggt med en ventilerande luftspalt mellan yttertak och isolering. Ett tak av plåt ger en lätt karaktär åt tillbyggnaden.

Foto o teckning Leif Qvist

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar