Bygg en odlingslåda med spaljé

En odlingslåda med spaljé är ett fint alternativ till altanräcke. Bygg själv – och fyll med dina favoritväxter! Det är inte svårt.

Du behöver:
 • Hyvlad furu i följande dimensioner och längder:

Till lådan:

 • 6 långsidor och 6 kortsidor, 22×95 mm, 1 200 mm resp 256 mm långa.
 • 2 bottenbrädor, 22×120 mm, längd 1 155 mm.
 • 4 hörnstolpar, 22×22 mm, längd 250 mm. e 3 fotlister, 22×22 mm, längd 290 mm.

Till spaljén:

 • 5 lodräta ribbor och 4 vågräta, 16×22 mm, 1 450 resp 1 200 mm långa.
 • 1 överliggare, 16×45 mm, längd 1 240 mm.
 • Självborrande krysskruv eller varmförzinkad spik.

Tips! Välj kärnfuru så håller det längre.

På ändträet ser du om brädan är sågad ur centrum av stocken.

Låter du träet vara obehandlat så grånar det med tiden.

Du kan också måla i en färg som matchar växtligheten, till exempel falurött eller svartlasyr..

 1. Lådan: Skruva eller spika ihop lådans långsidor med hörnstolparna som ska sitta 22 mm från ytterändarna. Skruva sedan fast lådans gavelbitar.
 2. Skruva fast fotlisterna på långsidornas undersida. Fördela de två bottenbrädorna med tre springor, 5 mm breda, och skruva fast i fotlisterna. Bottenspringorna och fotlisterna är till för luftning av jorden.
 3. Spaljén: Skruva fast de fem lodräta ribborna med lika stort mellanrum mot den översta vågräta riban. Skruva därefter fast de lodräta ribborna mot lådans långsida.
 4. Skruva fast de tre återstående vågräta ribborna med lika stort mellanrum och skruva till sist fast överliggaren. Den ska överlappa lika på alla sidor.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

 • Tillverkat av stål
 • Väderbeständig
 • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
 • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
 • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar