Bygga nytt hus – så gjorde vi

Många drömmer om att få bygga ett alldeles eget hus. Vi har träffat några av er läsare som gjort dröm till verklighet.

Tina Svensson, Projektledare, 41 år, Åkersberga

Vad har du byggt för hus?
Vi byggde i lösvirke på plintgrund. En våning med en liten etage till vardagsrum/kök.

Hur gick det till?
Vi blev blixtförälskade i en otillgänglig tomt högt upp på ett ”berg”. Under två år funderade vi på hur och var vi skulle bygga huset. Det var till toppen vi ville men det kändes svårt med tanke på höjdskillanden. I våra tankar figurerade allt från trevåningshus till suterräng. Men det slutade med en enplanshus på toppen – precis som vi önskat!
Ett byggföretag byggde stommen, sen byggde jag och min sambo själva på kvällar och helger. Min pappa har skog så vi kunde få virke av honom. Hela husbygget tog cirka 14 månader.

Vad var roligast?
Hela ”resan” var rolig – bäst var definitivt att vi lyckades, mot alla odds, bygga huset där vi ville ha det.

Vad var svårast?
Logistiken med att få upp allt material… och att hålla ihop familjen. Vår dotter var drygt 1 år när vi började bygga så det var rätt tufft.

Dina bästa tips
Låt planeringen ta tid – det är då du fortfarande kan ändra på slutresultatet. Gå in i ”husbyggebubblan” och var beredd på att det kommer bli tufft och uppstå problem  – både stora och små.

Johnny Sanchis, Projektledare, 45 år Vallentuna

Vad har du byggt för hus?
Ett fritidshus i ett limträ-system.

Hur gick det till?
Vi började med att besöka några husleverantörer.
Våra specifikationskrav var att kunna göra det mesta själva.
En snabb montering för att kunna påverka slutkostnaderna. Huset skulle ha få byggkomponenter i konstruktionen, ett tidlöst och tilltalade
material. Vi valde att bygga i liggande limträ som uppfyllde det vi sökte.
Huset kändes väldigt stabilt och kvalitets riktigt.

Vad var roligast?
Att montera upp huset och att det gick så snabbt och enkelt. Spännande och roligt att se resultat så från dag ett.

Vad var svårast?
Är att få det helt klart, när vi beslutade oss för att göra allt själva. Allt detaljarbete tar tid och det är lätt att skjuta upp det till morgondagen…

Dina bästa tips
Var väl förberedd. Lista aktiviteterna, gör delmål. Planera både tid och budget med god marginal. Har du råd – lej bort viss del av arbetet och bygg alltid lite större än vad du har tänkt från början.

Anna Nyman, Butikssäljare, 28 år Jumkil, 2 mil norr om Uppsala

Vad har du byggt för hus?
Villa Vetlanda, en enplansvilla på 146 kvm från Smålandsvillan.

Hur gick det till?
Min sambo och jag hittade inget passande hus – skador och missade budgivningar gjorde att vi istället valde att bygga nytt. Huset är ett enplanshus i vinkel med öppen planlösning som vi längtat mycket efter. Tomten är gammal åkermark med en skogsbacke på 9 400 kvm.
Genom att bygga nytt har vi haft större kontroll över huset och det är en skön vetskap att allt i huset är nytt och förhoppnigsvis ska fungera under många år framöver! Även driftskostnaden spelade stor roll i vårt slutliga beslut att bygga nytt.

Vad var roligast?
Husleveransdagen! Att se vårt hus växa fram vart efter modulerna monterades ihop var en häftig upplevelse.

Vad var svårast?
Bygglovsprocessen som tog sex månader trots möten och enträgna telefonkontakter med samtliga inblandade myndigheter.

Dina bästa tips
Var aktiv i bygglovsprocessen! Ring din bygglovshandläggare regelbundet för att kontrollera att allt går som det ska. Samt viktigast av allt: Glöm inte bort varandra i det kaos som ett husbygge innebär!

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar