Förvandla uteplatsen till uterum

Att ge uteplatsen tak och väggar är ett smart sätt att försäkra sig mot regniga sommardagar. Här visar vi en trevlig variant där du både har kontakt med trädgården utanför och skydd mot vädrets makter.


Uterummets tak är av halvgenomskinlig vit plast, regelverket av furu är vitmålat. Klinkergolvet ligger på en bädd av grus vilket skyddar så att klimatet inte blir alltför fuktigt. Det glasade regelverket ger ett ljust och effektivt vindskydd, samtidigt som man har fin kontakt med trädgårdens grönska.

Förr eller senare bör man inse att vårt klimat är något som bör tas på allvar och börja inrätta sig därefter. Den svenska sommaren är inte bara sol och blå himmel, utan allt oftare som i den populära sången ”sommaren är kort, det mesta regnar bort.

Gasolvärmare förlänger säsongen

Vädret går inte att påverka, men det kan vi istället göra med våra terrasser och uteplatser. Det här charmiga uterummet var tidigare en pergola med uteplats under bar himmel.

I dag är det förvandlat till ett trevligt hembygge i ett glasat regelverk, inramat med lummig grönska. Tack vare gasolvärmaren kan rummet utnyttjas från vår till sen höst, tidiga morgnar som sena kvällar. Gasolvärmaren värmer upp en yta på upp till sex meters radie.

Så här är regelverket uppbyggt

Stolparna är av vitmålad furu (måla dem gärna innan du monterar dem). På insidan av betongplattan bakom markstaven ligger en kraftig syll som reglarna vilar och fästs mot.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar