Ledare: Grannarna är mitt liv!

Och inte bara det: De har faktiskt förändrat mitt liv.

grannar


Det hade jag inte räknat med då vi för tolv år sedan flyttade till huset där vi bor. Det ligger i Storstockholms antagligen trevligaste område. Här var det tidigare mest fritidshus men nu har de flesta omvandlats till permanentboende. Vi har grusvägar, avloppsföreningar, vattenföreningar och är fortfarande lite vid sidan av det välordnade och detaljplanerade.

Det är ett område som kräver bra grannar för det är långt till affären och bussarna går sällan. Här behöver vi låna både socker, snöskyfflar, vin och stolar av varandra. Och det gör vi, hela tiden. Men inte bara det. Vi skjutsar varandras barn, barnvaktar dem, hjälper varandra med trädgårdsarbete, motionerar och har matlag en gång i veckan!

Så om jag inte vore chefredaktör här på Vi i Villa, och därmed jävig, så skulle jag nominera hela bunten av grannar till vår årliga, jättepopulära tävling ”Sveriges bästa granne”. Gör det du i stället, dina grannar kan vinna fina priser!

Här på redaktionen har vi nu påbörjat arbetet med att fiffa till tidningen. Vi ska vårstäda lite och funderar just nu på hur vi ska göra er läsare glada och nöjda med oss. Vi arbetar snabbt och fokuserat och kommer att presentera våra nyheter senare i vår.

Det är alltså hög tid att komma med era önskelistor. Vad vill ni läsa om i Sveriges största tidning?

Hör av er till mig!

Stina Abenius, ViV nr 2/2010

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar