Ledaren: Planen var ett helt nytt hus

Ett som vi hade planerat själva. Men det slutade med ett riktigt gammalt.

husdrommar


Vi hade letat hus i något halvår. Gått in i det ena skruttiga, konstiga huset efter det andra. I ett hus var det utställt rökelse överallt på ett misstänkt sätt. I ett annat var det fint på håll men trasigt när du tittade närmare. Och var huset fint – ja då var det för dyrt.

Jag började misströsta. Men så fick jag idén: Om vi köper tomt och bygger helt nytt, då får vi precis som vi vill ha det. Men för att det skulle fungera behövde vi vidga vårt sökområde eftersom det fanns fler tomter lite längre från stan än vi hade tänkt oss.

En söndag åkte vi ut till området där jag nu bor för att just titta på en tomt som var till salu. Bara för att orientera oss. Tomten var inget vidare, men området! Vi blev förälskade och fokuset förflyttades till att hitta någonstans att bo just där.

Det slutade med ett hus från slutet av 1800-talet på en grund från sent 1700-tal. Min dröm om det nya, fräscha, moderna huset som var perfekt anpassat just efter oss fick vila. Och det har jag aldrig ångrat. Men när jag går förbi de helt nybyggda husen kan jag ändå känna den där längtan som jag hade då, efter det helt nya.

I det här numret av Vi i Villa har vi en hel del just om att bygga nytt. Både för er som fantiserar och vill veta vad det innebär och för er som faktiskt har bestämt er för att ert nästa hus ska bli nybyggt.

Gå också in på vår sajt och läs mer där. Just att bygga nytt kommer få större fokus hos oss framöver!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar