Ovanligt läge på bostadsmarknaden

Lägre prisökningstakt och unika villkor ger fler möjligheter att förverkliga bostadsdrömmen.

Preliminära siffror för 2004 visar att den genomsnittliga prisökningen på villor var omkring 10 procent. I storstadsregionerna planade prisökningen i stort sett ut och detta var särskilt märkbart i Malmö som tidigare under året haft en prisökningstakt på cirka 14 procent. December blev en lugn månad på bostadsmarknaden. Traditionsenligt är aktiviteterna bland bostadsköparna mycket låg under jul- och nyårshelgerna samtidigt som utbudet är lågt eftersom nya fastigheter inte bjuds ut på marknaden inför helger, utan detta sker först efter årsskiftet. Redan i mitten av januari var det stor aktivitet på marknaden och många köpare som sökte ny bostad.

Prognosen för 2005 är positiv med en fortsatt men svagare prisuppgång än året innan. En faktor som kommer att vara starkt bidragande både till prisutvecklingen och för intresset att byta bostad är de unikt låga räntorna. Den rörliga tremånadersräntan ligger runt 3 procent och det är i sig unikt, men ännu bättre är faktiskt att den bundna femåriga räntan ligger på lite drygt 4 procent, vilket faktiskt är ännu mer unikt. Detta skapar tillfälle för många att förverkliga sina bostadsdrömmar och göra detta med osedvanlig kostnadstrygghet.

Trenden med inflyttning mot storstadsområdena kommer att bestå också under det här året. En viktig faktor i det sammanhanget är att vi får en allt äldre befolkning. Detta medför att allt fler söker sig till centralorter och tätbebyggda samhällen, både för sin egen bekvämlighet och för behov av omvårdnad. Denna utveckling skyndas på när katastrofer som stormskadorna i södra Sverige skapar oro.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar