Skriv avtal vid reparationer och ombyggnader!

Även den duktigaste hemmafixaren kan behöva professionell hjälp ibland. Men innan du anlitar en hantverkare är det bra att tänka efter före.

skriva avtal


I Villahjälpen hittar du rätt hantverkare för jobbet!

Tips inför hantverkshjälp

• Tänk igenom vad du vill ha gjort och vad du kan tänka dig betala för jobbet.

• Skriv alltid ett avtal. Det fyller två syften, dels som bevis vid en eventuell tvist och dels för att undvika missförstånd. På hemsidan www.omboende.se kan du ladda ner Hantverkarformuläret 09.

• Kolla med Skattemyndigheten att hantverkaren har F-skattsedel – detta innebär att det är hantverkaren och inte du som ska betala arbetsgivaravgifter. Detta ska också stå klart och tydligt på fakturan.

• Slå gärna en signal till Kronofogden. Har hantverkaren betalningsanmärkningar är det troligt att han kan ha svårt att få fram material från andra företag.

• Om det uppstår problem och du behöver vägledning kan du vända dig till konsumentvägledaren i din kommun. Vid stora problem som innebär mycket pengar bör du vända dig till en advokat.

Läs mer!

www.omboende.se hittar du fler råd och tips samt avtal för olika former av renovering och byggen. Läs om Hantverkarformuläret 09 här.

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar