Vad ingår i besiktningen?

Besiktningen är en dyr men viktig investering. Därför är det bra att veta vad man får. Här kommer en checklista med allt du behöver veta.

 • Vänta inte med att boka besiktningen till sista stund. Många besiktningsförrättare har mycket att göra och det är inte ovanligt att behöva vänta ett par veckor.
 • Det finns ingen standardiserad besiktning av hus och villor. Som köpare gäller det därför att noggrant informera sig om vad besiktningen omfattar.
 • Tänk på att el, vatten, avlopp, värmepanna, skorsten och eldstäder, vitvaror, ventilation samt radon normalt inte är inkluderat.
 • Var extra uppmärksam på tak, vindsutrymmen, våtrum, källare och betongplattor då dessa är extra utsatta för fukt.
 • Kolla fönstren: Hur många glas har de? Flagnar färgen?
 • Ställ många frågor till säljaren. Hur mycket har de gjort på huset och hur mycket har tidigare ägare gjort?
  • Se till att det finns tid till besiktning i köpekontraktet, minst tre veckor. Efter besiktningen ska besiktningsutlåtandet skrivas ut, och sedan kanske du behöver tid för att ta fram offerter på eventuella renoveringar och så vidare.
  • Tänk på skillnaden mellan dolda fel (fel som inte gick att se och inte kunde förutspås) och osynliga fel (fel som inte gick att se men som kan förväntas).
  • Många besiktningsförrättare är organiserade inom Svenska Byggingenjörers Riksförbund, SBR. På deras hemsida www.sbr.se kan du få mer information.
  • Tänk på att alla hus har fel och brister –en besiktning ska inte hindra dig från att köpa utan göra dig medveten om vad du köper.
  TV: Redaktionens bästa klipp!
  ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

  ”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

  CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

  – Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
  conti-cube

  Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

  CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

   – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

  Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

  Kan utökas efter behov

  CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

  – Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

  Fri frakt i Sverige

  Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

  Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

  – De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

  Klicka här för att läsa mer.

  Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

  Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

  Mest lästa artiklar