Vi byggde och ritade själva

Familjen Andreasson-Lindahls plöjde alla kataloger som fanns. När de inte hittade exakt det hus de ville ha började mamma Marie skissa själv. Därefter tog de hjälp av en arkitekt för att få ritningen godkänd av kommunen.


<!– –>
Själva bygget gick fort. Grunden göts i november, till Valborg var huset inflyttningsklart. Till hjälp hade familjen två snickare som jobbade intensivt, en av dem var Maries bror med egen byggfirma. Benny själv arbetade ungefär halvtid med huset.

–Det blev förstås en del sena kvällar. Ofta fick jag i uppdrag att ha någonting klart tills morgonen därpå. Jag är inte snickare själv, utan målare, så jag lärde mig massor. Men det har sina nackdelar att bygga på vintern, konstaterar Benny Andreasson.

–Precis när grundplattan var klar kom det massor av snö! Då fick vi några smått hysteriska dagar med ihärdig snöskottning och olydiga presenningar som blåste bort.

Marie är inte mycket för att hålla i hammare och spik, men husbygget har krävt stora insatser av henne också.

–Jag är egentligen mest intresserad av »bling-bling« erkänner Marie, men när man bygger hus är det otroligt många beslut att ta hela tiden! Allt från var lysknapparna ska sitta till färger, tapeter, golv, blandare och kakel blev mitt jobb att bestämma eller ta fram förslag på. Det är nog minst lika jobbigt som att arbeta fysiskt!

Men trots att det var slitsamt just när det pågick ångrar de sig inte en sekund. Inte minst för att det uppskattningsvis kostade runt en miljon kronor mindre än om de hade köpt ett färdigproducerat hus.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar