Villabarometern nr 5/03

Villapriserna är fortfarande stabila men unga familjer söker långsiktiga projekt som kan pågå i den takt plånboken tillåter.

Stort intresse för permanent fritidshus

Intresset för villaboende brukar öka på våren och vara som mest intensiv under maj och juni. På mäklarnas hemsidor och andra internetmarknadsplatser för bostäder som www.hemnet.se har antalet besökare ökat snabbt under våren. Det kan alltså konstateras att intresset för bostadsmarknaden är på topp men köparna är fortfarande avvaktande och sökande. Intresset för att omvandla välbelägna fritidshus till permanentboende har ökat och medför i närområdena till våra tre största städer att priserna för denna typ av fastigheter ökar starkt. Köpare är främst yngre familjer som ser omvandlingen av fritidshuset till en permanentvilla som ett långsiktigt projekt med mycket eget arbete som genomförs när kassan och tiden så tillåter.

Generellt kan sägas att fastigheter som är exklusiva på den ort där de är belägna har svårare att finna köpare än den mer genomsnittliga villan. Välhållna och välbelägna villor i gott skick bedöms ha en fortsatt positiv prisutveckling på några procent fram till sommaren. Bidragande till denna utveckling är naturligtvis fortsatt förväntat låga räntenivåer. Omsättningen på villamarknaden är normal men ökande och hitintills enligt gjorda uppskattningar något större än föregående år. Endast marginellt fler villor är till salu än de senaste tre åren och detta innebär att den som planerar ett villaköp bör vara ute i god tid medan det finns ett gott urval på marknaden. Erfarenheten från tidigare år visar att säsongsmässigt ökar köparnas antal under våren, vilket innebär att marknaden övergår till att bli till fördel för säljarna med ökande priser.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar