Tre brandskydd som räddar liv!

Rätt brandskydd kan göra all skillnad i världen om olyckan är framme. Vi i Villas Björn Christiernsson väljer ut tre viktiga inköp som kan rädda hemmet.

Så brandsäkrar du ditt hem

1. Brandsläckare – ställ den lättåtkomligt

Vad:

Finns på: Brandsläckare köper du på byggvaruhus och stormarknader. När du har använt den lämnar du in behållaren på återvinningscentralen och köper raskt en ny. Kostar från 250 kr och uppåt.

2. Brandfilt – placera i köket

Vad: En brandfilt är en hopvikt värmetålig filt som sätts upp i sin ficka på väggen. Den är liten, enkel och praktisk och släcker mindre bränder genom att kväva elden. Placera gärna en filt i köket, där de flesta bränder startar. Brandfilten kan också användas om man skulle behöva ta sig ut genom eld, eller om någons kläder fattat eld. Lägg då personen på marken, dra filten uppifrån ansiktet och nedåt.

Finns på: Du köper brandfilten på stormarknader, byggvaruhus med mera. Har du använt den så släng och köp en ny. Från hundralappen och uppåt.

3. Brandvarnare – kolla alltid batterierna

Vad: En brandvarnare piper när den känner av rökångor. Placera dina brandvarnare i rum där du är ofta, som kök, vardagsrum och alla sovrum. Sovrummen är extra viktiga eftersom varnaren väcker dig när den giftiga röken närmar sig – på så vis hinner du agera. Att placera en varnare i köket är strategiskt, eftersom bränder ofta startar där. Undvik bara att sätta den så att matos stiger rakt upp i den och falsklarmar.
Har du flera våningar bör du ha varnare på varje plan. Det finns också brandvarnare som är seriekopplade, så att alla tjuter om en av dem känner av rök. Observera – en brandvarnare tjänar inte ett dugg till om batteriet är slut. Testa batteriet genom att trycka på den lilla knappen, tjuter den är allt som det ska!

Finns på: Brandvarnare finns i byggvaruhus, på stormarknader och även i teknikaffärer. Från cirka 60 kr och uppåt.

TIPS!
Kolla en extra gång att stearinljusen är släckta, men framför allt: Håll koll på spisen! Kvarglömda kastruller eller en platta som råkar sättas på är den vanligaste orsaken till brand.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar